Soome majandus langes esimeses kvartalis 1,1 protsenti

Soolme sisemajanduse koguprodukt SKP langes 2020. aasta esimese kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga 1,1 protsenti. Võrreldes eelmise kvartaliga oli langus 0,9 protsenti, edastas Statistikakeskus.

Soome majandus on läinud langusse, kuna SKP on langenud kahes järjestikuses kvartalis. 2019. aasta viimase kvartalis langes majandus täpsustatud andmetel 0,6 protsenti võrreldes eelmise kvartaliga, aga kasvas 0,5 protsenti võrreldes eelmise aasta sama ajaga.

Tänavuse, 2020. aasta esimese kvartalis kukkus eksport 7,4 protsenti võrreldes eelneva kvartaliga ja 8,5 protsenti võrreldes eelmise aastaga. Import vähenes 3,5 protsenti võrreldes eelmise kvartaliga ja 4,1 protsenti võrreldes eelmise aastaga.

Eratarbimine vähenes esimeses kvartalis 0,6 protsenti võrreldes eelmise kvartaliga ja kasvas 0,1 protsenti võrreldes eelmise aastaga. Investeeringud vähenesid 0,5 protsenti võrreldes eelmise kvartaliga ja 1,4 protsenti võrreldes eelmise aastaga.

Kommentaarid
(Külastatud 133 korda, 1 külastust täna)