Soome ehitaja pidi koroonaohu tõttu ehitusobjektilt ära tulema

Helsingis Kalasatamas ehitusfirma SRV objektil töötanud ehitaja pidi sealt lahkuma, kuna objektil ei järgitud koroonaviiruse ohutusnõudeid.

SRV ehitab Kalasatamas tornmaja Loisto, seal oli probleeme ohutusnõuete täitmisega ning paljud töötajad nakatusid koroonaviirusega. Hiljem tuli välja siiski, et osa töötajaid olid saanud haiguse oma abikaasalt, vahendab Ilta-Sanomat.

Üks töömees, kes töötas Loisto objektil eelmise aasta augustist kuni tänavuse aprilli alguseni rääkis, et koroona ohutusnõudeid objektil ei järgitud. Näiteks polnud võimalik hoida turvavahet, kuna objektil oli lift mõõtmetega 1×2 meetrit ja see oli inimesi täis. Kellelgi polnud kaitsemaski.

Töötajad rääkisid probleemidest ülemustele, aga mingit reaktsiooni ei olnud. Reageerima hakati alles siis, kui osa meistritest haigestusid ja jäid töölt eemale.

Üks teine Loisto objektil töötanud mees rääkis, et algul polnud mingeid ohutusnõudeid ja kui nõuded tulid, siis neid ei täidetud. Mehe väitel kuhugi mujale minna ka pole võimalik, sest samasugune olukord on kõikidel objektidel.

Töömees, kes Loisto objektilt lahkus töötab nüüd ühel väiksemal objektil, kus oht haigestuda on väiksem. Ta ütles, et töö suurel objektil pole seda väärt, et riskida oma eluga.

SRV info kohaselt on nüüd ohutusnõudeid rohkem järgima hakatud. Juhendid on mitmes eri keeles, kuna objektil on töötajad mitmest rahvusest: soome, inglise, eesti ja vene. SRV on näiteks lifti palganud valvuri, kes jälgib, et ohutusnõudeid järgitaks. Alates esmaspäevast on objektil maski kandmise nõue. Seni oli maski kandmine lihtsalt soovitav.

Helsingi ravipiirkonna andmetel oli ühel ehitusobjektil aprillis-mais koguni 40 nakatumist. Enamusel juhtudest on olnud mõned üksikud nakatumised ning siis on pandud nakkusega kokku puutunud isikud karantiini.

Piittaamattomuus koronasta sai Nikon lähtemään rakennustyömaalta – “Hissi oli niin täynnä äijää, että ei mahtunut kyytiin”

Helsingin Kalasatamassa SRV:n Loiston työmaalla työskennellyt rakennustyömies vaihtoi työmaata sen jälkeen, kun hän huomasi, ettei työmaalla noudatettu koronamääräyksiä. SRV:n mukaan tilanteeseen on nyt puututtu. Helsingissä SRV:n Loisto-tornitalon työmaalla nähtiin viime viikolla tartuntapiikki, kun viikon aikana työmaalla todettiin useita positiivisia koronavirustartuntoja.

Kommentaarid
(Külastatud 3,294 korda, 1 külastust täna)