Soome allikad: Eesti piiriületuse küsimus on esimene asi, mida valitsus pühapäeval arutab

Eesti piiriületuse küsimus on esimene asi, mida Soome valitsus hakkab pühapäeval arutama, kui kaalutakse piirangute leevendamist, väidavad asjaga kursis olevad allikad.

Enamus Soome piiranguid on jõus kuni 13. maini. Valitsus peab otsustama, milline on pärast seda piiriületus. Eesti on avaldanud soovi, et piiriületus oleks samalaadne Rootsiga ja see on esimene asi, mida arutama hakatakse, vahendab Ilta-Sanomat.

Soome välisminister Pekka Haavisto on juba välja öelnud, et Eesti piiriületuse küsimust hakatakse pühapäeval arutama.

Valitsuse allikate väitel jääb Soomes tõenäoliselt jõusse ka pärast 13. maid 10 inimese kogunemise piirang. Söögikohad jäävad suletuks maikuu lõpuni, aga teatud tingimustel võidakse neid lubada avada ka varem.

Üks piirang, mida võidakase pühapäeval veel muuta on raamatukogud. Need tahetakse avada esimeses järjekorras. Ujulad aga jäävad tõenäoliselt veel suletuks.

Üks asi, mida veel arutatakse, on toetused ettevõtetele, et vältida pankrotte. See oleks samalaadne toetus kui toetus söögikohtadele.

Hallitus kokoontuu sunnuntaina pohtimaan rajoitustoimien jatkoa ja purkua – nämä kysymykset ovat pöydällä

Rajoitusten purkaminen aloitettaneen kirjastoista. Rajat pysyvät todennäköisesti kiinni vielä toukokuun puolivälin jälkeenkin. Pääministeri Sanna Marinin (sd) hallitus kokoontuu sunnuntaina puimaan Suomen strategiaa koronanvastaisten rajoitustoimien purkamisessa. Neuvotteluiden pohjana toimii valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäen johtaman valmisteluryhmän raportti, joka hallituksen on määrä saada tänään perjantaina. Ilta-Sanomille kerrotaan hallituslähteistä, että sunnuntain neuvotteluista on tulossa pitkät ja päivästä työntäyteinen.

Kommentaarid
(Külastatud 3,379 korda, 1 külastust täna)