Soome 7 maakonnas polnud nädala jooksul ühtegi uut koroonajuhtumit

Soomes polnud 7 maakonnas eelmise nädala jooksul ühtegi uut koroonaviirusega nakatumist. Võrreldes aprilliga on nakatumiste arv kukkunud Soomes poole võrra.

Möödunud nädalal tuvastati Soomes 387 uut koroonaviirusega nakatumist, nädal varem oli neid 597. Aprilli algul oli nakatumisi nädalas ligi 900, vahendab Ilta-Sanomat.

Soome terviseameti värske aruande kohaselt polnud eelmisel nädalal teatud piirkondades mitte ühtegi nakatumist. Need piirkonnad olid Lõuna-Karjala, Satakunta, Kesk-Pohjanmaa, Ida-Savo, Ahvenanmaa, Põhja-Karjala ja Kesk-Soome.

Nädalane nakatumiste arv kukkus Soomes eelmisel nädalal kõigis maakondades, välja arvatud Kymenlaaksos (Soome lõunaosas Kouvola ümbruses). Tähtis number ehk nakatumiste kordaja püsis allpool ühte ja kõikus 0,75–0,85 vahel. Kui nakatumiste kordaja on väiksem kui 1 tähendab see, et iga nakatunu nakatab edasi vähem kui ühte inimest ja sellega haigus raugeb.

Soomes on vähenenud ka koroonapatsientide ja intensiivravi patsientide arv. Koroonast tervenenuid on Soomes 4800 ringis. Soomes tehti eelmisel nädalal 330 antikehade testi, millest positiivseid oli vaid 4. Kokku on antikehade teste tehtud 2306 ja neist tuvastati antikehad vaid 49 juhul.

Seitsemässä maakunnassa ei yhtään todettua koronatartuntaa viikkoon

Koronatartuntojen määrä koko Suomessa on laskenut puoleen huhtikuun alusta. Koronaepidemia on jatkanut hidastumistaan Suomessa. Viime viikolla tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 387 tapausta. Viikkoa aikaisemmin koronatapauksia oli 597. Tartuntamäärät ovat Suomessa laskeneet huhtikuun alun huippulukemista. Huhtikuun alussa koronatapauksia oli lähes 900. THL:n tuoreen seurantaraportin mukaan joillakin alueilla ei viime viikolla todettu yhtään koronatapausta.

Kommentaarid
(Külastatud 305 korda, 1 külastust täna)