Skandaal Soomes: peaminister süüdistab opositsiooniliidrit valetamises

Soome politoloog Johanna Vuorelma imestab, et peaminister Sanna Marin lubab endale „kõva retoorikat”, kus süüdistab opositsiooniliidrit, koonderakonna juhti Petteri Orpot valetamises.

Vuorelma märgib, et sellised väited peavad olema väga hästi põhjendatud. Neid põhjendusi Vuorelma aga kusagilt ei leidnud.

Vuorelma märkis, et Soome valitsuse seisukohad on jäänud selgusetuks küsimises, kas koroonaviirust on võimalik liiga palju maha suruda. Orpo küsimus oli seetõttu õigustatud, seda on arutatud nii meedias kui rahva hulgas. Valetamises süüdistamine on aga väga kahtlane.

Petteri Orpo kritiseeris enne seda erakonna volikogus valitsuse koroonastrateegiat. Lisaks sellele ei vastata Orpo väitel küsimustele parlamendis, vaid selle tarbeks korraldatakse pressikonverents, kus pole kohal opositsiooni esindajaid.

Marin vastas sellele väitega, et opositsioon valetab. Tema väitel on opositsioonile vastatud infotunnis. Pärast Vuorelma sekkumist märkis Marin sotsiaalmeedias, et valitsus on korraldanud infoüritusi parlamendifraktsioonide ja erakondade esimeestele, kus on olnud võimalik küsida nii valitsuse liikmetelt kui asjatundjatelt.

Petteri Orpo aga märgib selle peale, et peaminister ja valitsus on parlamendi suhtes aruandekohuslased.  Valitsuse ja asjatundjate seisukohtades on aga viimasel ajal olnud vastuolusid. Ühtlasi annab Orpo mõista, et valitsuse liikmed pole andnud küsimustele konkreetseid vastuseid.

Kommentaarid
(Külastatud 1,341 korda, 1 külastust täna)