Siseinfo: Soome valitsus kavatseb jätkata eriolukorda

Soome valitsus tahab jätkata eriolukorda, et olla valmis võimalikeks uuteks koroonapuhanguteks. Eriolukorra meetmed on kehtinud alates 25. märtsist ja selle alusel on võimalik vajadusel tööle kutsuda 18-68-aastaseid meedikuid.

See tähendab, et Soomes jääb eriolukord kehtima, vahendab Iltalehti.

Eriolukorraga seoses on Soome valitsusel võimalik vajadusel kehtestada riigisiseseid liikumispiiranguid, kui haigus peaks mõnes piirkonnas välja lööma. Praegu ühtegi riigisisest liikumispiirangut Soomes kehtestatud pole.

Soome valitsus kavatseb piirangute võimaliku leevendamise kohta infot anda homme, esmaspäeval.

IL:n lähteet: Hallitus pitää poikkeusolot voimassa – voimakkaimpana perusteena tarve ohjata sote-työntekijöitä

Hallitus haluaa säilyttää oikeuden tarvittaessa määrätä sosiaali- ja terveydenhuollon työvoimaa esimerkiksi ylitöihin, mikäli koronaepidemia pahenee. Iltalehden lähteet vahvistavat, että pääministeri Sanna Marinin (sd) hallitus on pitämässä poikkeusolot voimassa. Valtiovarainministeriön kansliapäällikön Martti Hetemäen johtama työryhmä esittää IL:n tietojen mukaan, että hallitus pitää voimassa valmiuslain soveltamisasetuksen, jonka hallitus antoi 25. maaliskuuta.

Kommentaarid
(Külastatud 4,837 korda, 1 külastust täna)