Singapuri ülikooli prognoos: koroonaepideemia lõppeb Soomes 26. augustil

Singapuri teadlaste hinnangul on koroonaepideemia Soomes läbi 26. augustiks. Singapuri ülikooli teadlased on loonud mudeli, mille järgi on võimalik prognoosida epideemia lõppu.

Prognoosi tegemisel on kasutatud andmeid praegusest ja varasematest epideemiatest. Rootsis on epideemia läbi 26. oktoobril, Norras 20. juulil, Taanis 30. juunil ja Eestis 27. juunil, selgub asja kohta avaldatud artiklist.

Saksas on prognoosi kohaselt epideemia läbi 1. augustil, Itaalias 25. augustil ja USA-s 27. augustil. Mudeli puhul on märgitud, et kuupäevad võivad muutuda, kui haiguse leviku kohta infot juurde tuleb.

Helsingi ja Uusimaa haiglapiirkonna peaarsti Teppo Heikkilä sõnul võib Soome puhul 26. august isegi paika pidada. Helsingi ülikooli haigla enda prognoosi kohaselt venib epideemia pikemaks kui augustikuuks. August oleks väga optimistlik aeg, ütles Heikkilä väljaandele Ilta-Sanomat.

Click to access covid19predictionpaper20200426.pdf

Kommentaarid
(Külastatud 2,520 korda, 1 külastust täna)