Siberis tuli pärast talve kohe suvi – väljas 40 kraadi sooja

Siberis tuli tänavu peale talve kohe suvi ja praegu maikuu lõpus on seal juba 40 kraadi sooja. Altai mägede jalamil on praegu lausa 41 kraadi sooja.

Lääne Siberis on praegu päevased temperatuurid 25-35 kraadi. Lumi sulas ära tavapärasest kuu aega varem. Siberi lõunaosas Krasnojarskis on väga soe, aga samas on puuke kordades rohkem väljas kui varem. Kemerovo piirkonnas on registreeritud juba 1000 puugihammustuse.

Õunapuud ja kirsid õitsesid ära aprilli lõpus. Ühtlasi möllavad Siberis juba metsatulekahjud. Inimesed kurdavad, et peale talve tuli kohe suvi. Mitmemeetrised hangesid sulasid kiiresti ära ja siis oli kohe suvi, vahendab Siberian Times.

Mingit kevadet Siberis tänavu ei olnud, ehk aega, mil temperatuur järk-järgult tõuseb. Aprilli lõpus algas kohe suvi. Isegi vanemad inimesed ei mäleta varasemast midagi seesugust.

Tänavune talv oli Siberis samuti väga mahe. Asjatundjate väitel on õhutemperatuur tavapärasest lausa 30 kraadi kõrgem. Surgutis oli maikuu keskel 28 kraadi sooja, 10 kraadi tavapärasest soojem. Kuumalaine saabus Venemaale Lähis-Idast, peamiselt Iraanist.

 

View this post on Instagram

 

#обскоеморе🌊 #небо☁ #солнце☀️ #пляж #🏝 #самыйтеплыймай

A post shared by Darya Trapeznikova 😇 (@_darya_from_siberia_) on

Kommentaarid
(Külastatud 485 korda, 1 külastust täna)