Selgus põhjus, miks ülekaalulistel on suurem oht nakatuda koroonaviirusega

Saksa ja USA teadlased on teinud kindlaks, miks ülekaalulistel on suurem oht nakatuda koroonaviirusega. Nimelt toovad rasvarakud rohkem välja nn ACE-2 retseptoreid ehk valkusid, mille kaudu koroonaviirus organismi siseneb.

Need retseptorid on rohkem paljastatud ka 2. tüüpi diabeeti põdevate inimeste rakkudes, mistõttu on need inimesed teistest rohkem ohustatud, vahendab Daily Mail.

Mitmed teadlased on välja pakkunud, et koroonaviiruse vastu võiks aidata diabeediravimid. Samuti tuleb kasuks kaalu langetamine.

Obese may be at risk of coronavirus because fat cells are virus target

The coronavirus latches onto ACE-2 receptors, known as the ‘gateway’ into cells Scientists said fat cells express high levels of ACE-2 which make them a target ACE-2 is also widely expressed in the fat cells of people with type 2 diabetes The UK Government are looking into the links between obesity and COVID-19 Here’s how to help people impacted by Covid-19 The reason why obese people may be more at risk of dying from coronavirus could be because their fat cells make large amounts of a protein used by the infection to infiltrate human cells.

Kommentaarid
(Külastatud 920 korda, 1 külastust täna)