Rootsis on koroonaga asi väga koledaks läinud, surnud ligi 3000 inimest, nende seas alla 10-aastane laps

Rootsis on koroonaviiruse tagajärjel surnud juba ligi 3000 inimest, nende sea alla 10-aastane laps. Riigi peaepidemioloog Anders Tegnell nimetas surmade arvu „kole suureks numbriks”.

Rootsi võttis koroona suhtes algusest peale leebema lähenemise ja praegu liigutakse rütmis ligi 100 uut koroonasurma iga päev. Uusi koroonaga nakatumisi registreeriti Rootsis viimase ööpäevaga 702. Kokku on Rootsis tuvastatud ligi 24 000 koroonaga nakatumist, selgub Worldometeri ülevaatest.

Tegnell ütles surnud lapse kohta, et praegu veel pole täpselt teada, kas see oli seotud koroonaviirusega, vahendab Aftonbladet.

Rootsis on erinevalt teistest Euroopa riikidest olnud avatud põhikoolid, söögikohad ja paljud ärid. Erinevalt piirangutest on Rootsis lähtutud soovitustest, mida inimesi kutsutakse järgima. Rootsi lähenemine on saanud palju kriitikat nii kodu- kui välismaal. Rootsi nakatumiste arv elanike arvu suhtes on üks kõrgemaid terves maailmas. Rootsi ametnikud on sellele vaatamata kinnitanud, et nende plaan on pikas perspektiivis jätkusuutlikum.

Ett barn kan ha dött i Sverige av covid-19

Ett mindre barn kan ha dött till följd av coronaviruset, bekräftar Anders Tegnell på onsdagens pressträff. Enligt svenska intensivvårdsregistret rör det sig om ett barn i 0-9-årsåldern. I Sverige har nu 2 941 dött till följd av coronaviruset. 87 nya dödsfall har rapporterats in under det senaste dygnet.

Kommentaarid
(Külastatud 3,234 korda, 1 külastust täna)