Rootsi koroona-ekspert räägib, et teistes Skandinaaviamaades suureneb haigestumine, kui piirangud kaotatakse ja Uus-Meremaad ootab aastakümnete pikkune isolatsioon, kui nad viiruse välja juurivad

Rootsi koroona-ekspert Johan Giesecke, kes on üks Rootsi väikeste piirangute strateegia autoreid on arvamusel, et piirangute kehtestamine on mõttetu. Tema on seisukohal, et kuni vaktsiini pole, puutuvad kõik inimesed varem või hiljem selle haigusega kokku.

Giesecke on seisukohal, et piirangud vaid lükkavad inimeste nakatumist edasi, mitte ei hoia seda ära. Seetõttu on tema väitel piirangud mõttetud, kuni haiguse vastu pole vaktsiini ega ravi, vahendab Dagens Nyheter.

Giesecke leiab, et lõpuks jõuab kõigis riikides nakatumine ühele ja samale tasemele olenemata sellest, millised olid piirangud. Giesecke on seisukohal, et Taanis, Norras ja Soomes kasvab nakatumiste arv Rootsi tasemele, kui piiranguid lähiajal leevendatakse.

Uus-Meremaal, kus haigus on kadunud jõuab see aga Giesecke väitel kohale inimestega väljastpoolt. Ainus võimalus nakkuse sissetootmist vältida on kehtestada kõigile väljastpoolt riiki saabujatele 14-päevane karantiin, kuni on olemas vaktsiin. See võib aga võtta aega kümme aastat või rohkem.

Giesecke ütles oma arvamuse välja pärast seda, kui Rootsis hakati ründama peaepidemioloogi Anders Tegnelli selle tõttu, et Rootsis on nii nakatumised kui koroonasurmad kontrolli alt väljunud.

Rootsis on tuvastatud 25 265 kroonaga nakatumist ja 3175 koroonasurma, mida riigi suursaadik USA-s peab suureks ebaõnnestumiseks.

Giesecke: Om ett år är övriga Norden i kapp Sveriges dödstal – DN.SE

Ett vaccin mot covid-19 kan vara nästan ett år bort. Men ett vaccin kanske inte är hela lösningen: – Ett vaccin ger inte lika bred immunitet som en naturlig infektion, säger smittskyddsexperten Johan Giesecke. Och om ett år kommer Norge, Danmark och Finland att vara i kapp Sverige när det gäller antal döda, säger han.

Kommentaarid
(Külastatud 1,248 korda, 1 külastust täna)