Reisilaevaliiklus taastub ka Soome ja Rootsi vahel, aga kruiise ja turismireise veel ei lubata

Alates tänasest neljapäevast taastub Soome reisilaevaliiklus lisaks Eestile ka Rootsiga. See tähendab, et Rootsist saab taas laevaga Soome sõita. Lubatud on tööga seotud ja vältimatu reisimine.

Stockholmi ja Turu vahelistele liinidele on hakatud müüma reisijate pileteid, viimastel nädalatel on laevadega veetud ainult kaupa. Piirangud on veel jõus. Kruiise ja turismireise veel ei lubata, vahendab Yle.

Viimastel nädalatel on Rootsist pääsenud Soome ainult lennukiga, aga autoga pole saanud reisida. Võimalus on olnud saata auto laevaga ja tulla ise lennukiga. Teine võimalus on olnud sõita põhja poolt Haaparanta kaudu. Stockholmist Haaparantasse on autoga 12 tundi sõitu ning sealt Helsingisse veel 9 tundi sõitu.

Rootsi välisministeerium on soovitanud vältida tarbetut sõitu välismaale kuni 15. juulini.

Laivaliikenne käynnistyy Ruotsin ja Suomen välillä – Risteilyitä tai lomamatkustusta ei vielä sallita

Matkustajaliikenteen rajoitusten höllentämistä on odotettu Viron lisäksi myös Ruotsissa. TukholmaMatkustus Ruotsin ja Suomen välillä helpottuu torstaista lähtien. Ruotsista pääsee laivoilla jälleen Suomeen, kun paluuliikenteen lisäksi työmatkaliikenne ja muu välttämätön liikenne maiden välillä sallitaan. Tukholman ja Turun väliselle laivareitille on alettu myydä matkustajille lippuja. Viime viikot on reitillä kulkenut ainoastaan rahti.

Kommentaarid
(Külastatud 1,507 korda, 1 külastust täna)