POMMUUDIS: USA president tunnistas, et võtab koroona vastu malaariaravimit, kuigi arstid peavad seda ohtlikuks

USA president Donald Trump tunnistas eile, et kuigi tal pole tuvastatud koroonaviiruse nakkust, võtab ta haiguse tõrjeks regulaarselt malaariaravimit hüdoksüklorokviini.

Vaatamata asjaolule, et arstid peavad selle ravimi võtmist tervisele ohtlikuks, ütles Trump, et on võtnud seda ravimit juba paar nädalat ja tunneb end hästi. Lisaks tegi Trump enda sõnul läbi ühe põletikuvastase kuuri antibiootikumi asitromütsiiniga.

Trump ütles, et ta võtab lisaks hüdoksüklorokviinile veel lisaks tsingi tablette. 73-aastane president ütles, et võtab igapäevaselt hüdoksüklorokviini tableti ja tsingi toidulisandit.

Paljud arstid on soovitanud inimestel mitte niisama hüdoksüklorokviini sisse võtta, kuna see kahjustab südant. Trump aga ütles, et see ravim on kasutusel juba 40 aastat, see on äraproovitud, mingeid kõrvalnähtusid tal ei esine. Ravimit on kasutatud nii malaaria, luupuse kui artriidi raviks.

Hüdoksüklorokviini positiivset mõju koroona vastu pole seni teaduslikult ära tõestatud. Mitmed hüdoksüklorokviiniga tehtud uuringud näitavad, et see ravim ei aita koroonaviiruse vastu. USA ravimiamet on soovitanud seda ravimit kasutada koroonaviiruse puhul ainult haiglapatsientidel.

Hüdoksüklorokviini hakati kasutama koroonaviiruse vastu Prantsusmaal, kuna sealsed arstid tuvastasid, et see ravim aitas patsientidel terveneda. Hiljem on aga tuvastatud, et hüdoksüklorokviin kahjustab patsientide südant. Seetõttu mitmed arstid seda enam ei soovita.

„Sa ei sure ära,” ütles Trump hüdoksüklorokviini kohta. „Ma olen seda võtnud poolteist nädalat nüüd ja ma olen ikka siin.”

Kommentaarid
(Külastatud 701 korda, 1 külastust täna)