Politsei arvab, et on kätte saanud Helsingis naisi kimbutanud sarisülitaja

Politsei arvab, et on kätte saanud sarisülitajaks kutsutud mehe. 1992. aastal sündinud meest kahtlustatakse viie talle varasemast tundmatu naise häirimises.

Nn sarisülitaja jõudis avalikkuse ette eelmise, 2019. aasta lõpus. Ta oli mitmel pool Helsingis sülitanud talle varasemast võõraste naiste peale, vahendab MTV.

Politseile edastatud teadete järgi olid vahejuhtumid toimunud Kallio, Alppila, Sörnäineni, Vallila, Lääne-Pasila ja kesklinna piirkonnas. Juhtumeid oli alates novembrikuust ja neid oli vähemalt 12. Kanatanud olid kõik naised.

Algul oli meedias juttu kahest kahtlusalusest sülitajast. Politsei pole sülitajate arvu täpsustanud. Politsei ei välista, et sülitajaid oli mitu, kaks või rohkem. Politsei ei välista, et üks tegija on andnud eeskuju teistele, kes on aktiviseerunud.

Politsei on 5 juhtumi puhul jõudnud süüdistuse esitamiseni. Kõiki juhtumeid pole veel uurima hakatud, kuna tegija pole teada või pole soovinud kannatanu süüdlasele karistust. Politsei peab võimalikuks ka seda, et kõigi juhtumite puhul pole tegemist ühe ja sama sülitajaga. Viie juhtumi puhul aga on kahtlusalune sama, 1992. aastal sündinud mees.

Meest kahtlustatakse vägivallas, ähvardamises ja au haavamises. Mees oli kahtlustuse kohaselt solvanud, ähvardanud ja löönud tänaval kohatud naisi. Kahtlusalused 5 juhtumit pandi toime Helsingis Alppila ja Kallio linnaosades. Kannatanud naised ei tundnud meest varasemast, vaid sattusid ohvriteks juhuslikult. Kannatanud on 1980ndatel ja 1990ndatel aastatel sündinud naised. Mees pole end süüdi tunnistanud.

Kommentaarid
(Külastatud 325 korda, 1 külastust täna)