Piinlik lugu: Taiwan on maailmas koroonaga kõige paremini toime tulnud, aga seda riiki ei kuulata, kuna Hiina on vastu

Hiina võim on maailmas nii suur, et Hiina vastuseisu tõttu ei võeta kõige kõrgemal tasemel maailmas kuulda Taiwani, mis on kõige paremini koroonaga toime tulnud. Hiina kõrval asuvas 23 miljoni elanikuga demokraatlikus Taiwanis on tuvastatud ainult 440 koroonaga nakatumist ja 7 koroonasurma.

Taiwan oli eelmisel aastal esimene riik, mis informeeris koroonaviruse ohtlikkusest Maailma Terviseorganisatsiooni WHO, aga Taiwani ei võetud kuulda, kuna Hiina oli vastu. Hiina vastuseisu tõttu pole Taiwani võetud WHO liikmeks, samuti ei kasutata Taiwani edukat praktikat maailmas, kuna Hiina on vastu, vahendab Daily Mail.

Taiwanis elatakse vaatamata Hiina vahetule lähedusele tavalist elu: seal käivad lapsed koolis, tänavad ja söögikohad on inimestest tulvil ning korraldatakse isegi pesapalli võistlusi, kus staadionile lubatakse kuni 1000 inimest. See on imetlusväärne arvestades asjaolu, et Taiwani pealinn Taipei on Hiina koroonaviiruse epitsentrile Wuhanile kõige lähem välisriigi pealinn.

Taiwan oli esimene riik maailmas, kus tänu 2003. aasta SARS-i kogemusele kehtestati piirikontroll, hakati tootma näomaske, hakati inimesi massiliselt testima ja nakatumiste ahelaid tuvastama. Taiwan on hiilgav näide selle kohta, kuidas demokraatlik riik suudab edukalt viirusega toime tulla. Ent maailmas ei saa Taiwani kogemust kasutada, sest Maailma Terviseorganisatsioon WHO on Hiina mõju all ja Taiwani infot ega kogemust WHO ei tunnista. Hiina kommunistlik võim Taiwani ei tunnista ja surub seda poliitikat peale teistele riikidele. Taiwan tahtis teisi riike hoiatada koroonaohu eest, aga WHO ei võtnud Hiina survel hoiatusi kuulda.

Kommunistliku režiimiga Hiinale ei meeldi, et demokraatlik Taiwan on koroonaga nii hästi toime tulnud. Taiwan on Hiinale seetõttu pinnuks silmas ja nüüd kardetakse, et üha agressiivsemaks muutuv Hiina võib Taiwani ära vallutada.

Chinese nationalists urge President Xi to seize Taiwan

The island nation of 23million people almost unique among locked down developed countrieswith just seven deaths and 440 confirmed cases Taiwan was so quick off it told the World Health Organisation (WHO) about a strange new virus on the same day last year as China’s authorities Chinese President Xi Jinping is under pressure from Chinese nationalists to take back the island of Taiwan, a democratic state just off the coast of mainland China Here’s how to help people impacted by Covid-19 Life goes on almost as normal in Taiwan.

Kommentaarid
(Külastatud 2,076 korda, 1 külastust täna)