Ootamatu pööre: nädala lõpp võib tuua Soomes 20 kraadi sooja

Praegust ilma arvestades kõlab uskumatult, et käesoleva nädala lõpus võib Soomes tulla 20 kraadi sooja. Enne seda aga tuiskab ja sajab lund.

Nädala algupoolel võib tulla lund ja lörtsi kuni Soome lõunaosani välja. Lisaks võib isegi Soome lõunaosas tulla öökülma, edastab Foreca blogi.

Nädala algul võivad olla hommikud päiksepaistelised, aga päeva peale keerab ilma ära ja hakkab sadama. Mõned sajupilved võivad tulla ka öösiti. Kui sajab öösel, siis on see tõenäoliselt lumi või lörts ja seda kuni Soome lõunaosani välja. Teisipäeval võib olla äikest. Samuti on teisipäeval oodata hoovihma.

Sooja on nädala algul Soome lõuna- ja keskosas oodata 10 kraadi ringis, põhja pool on sooja 5 kraadi. Saju ajal langeb temperatuur 5 kraadi võrra.

Lund on oodata ka neljapäeval. Ida poolt tuleb sadu, mis toob kaasa lumesaju ja tuisu. Soome idaosas võib maha sadada 10 sentimeetrit lund. Õhutemperatuur on lumesaju ajal vaid paar kraadi üle nulli. Seda on üle 10 kraadi tavapärasest vähem.

Nädala lõpuks on aga oodata soojemat ilma. Aasta tagasi oli samal ajal üle 25-kraadine kuumalaine. Tänavu annab nii sooja ilma veel oodata. Tuul keerab reedel lõunakaarde ja tugevneb kõrgrõhkkond.  Kui ilm on päiksepaisteline, võib kuni Lapimaani välja tulla 15 kraadi sooja, kohati on Soomes võimalik 20 soojakraadi.

Sellisel soojenemisel on ka oma varjukülg. Nimelt oleks kiire soojenemine Lapimaa suurt lumekogust arvestades halb asi, kuna see võib kaasa tuua üleujutused.

Meteorologi viikosta: “Pyry ja 10 senttiä lunta torstaina – loppuviikolla +20 astetta voi olla lähellä!” – Forecan sääuutiset ja blogi

Viikon alku on viileä. Lumi- ja räntäsateet ovat yhä mahdollisia etelässä asti. Torstaille ennustetaan runsaita lumisateita osaan maata, mutta loppuviikolla sää olisi tämän hetken ennusteen mukaan lämpenemässä paikoin jopa 20 asteen tienoille. Viime vuonna tähän aikaan 18. toukokuuta alkoi viiden päivän hellejakso, jolloin jossain päin maata mitattiin vähintään 25,1 astetta.

Kommentaarid
(Külastatud 1,831 korda, 1 külastust täna)