Müsteerium Soome haiglas – koroonaga nakatunud ligi 70 töötajat

Helsingi linnapea Jan Vapaavuori andis teada, et Laakso haiglas on nakatunud koroonaviirusega ligi 70 töötajat.

Helsingi haigla peaarst Laura Pikkarainen ütles, et esimesed nakatumised olid haiglas märtsikuu lõpus. Aprillis-mais aga tuli nakatumisi juurde. Nakatumiste allikas on aga siiani veel müsteerium, kuna haiglas oli kaitsevahendeid piisavalt, vahendab MTV.

Kaitsevahendite kasutamisel on haiglas järgitud kõiki reegleid ja pole tulnud välja, et midagi oleks valesti tehtud. Tegemist on teadaolevalt Soomes ainsa nii ulatusliku nakatumisega haiglas.

Lisaks on Soomes olnud koroonapuhangud hooldekodudes. Juttu on olnud firmale Attendo kuuluvast hooldekodust Kallionsydän, mis asub Soome idaosas Kiuruvesi linnas. Seal on pooled hooldekodu elanikest ehk 12 inimest surnud, lisaks on nakatunud üle poole töötajatest. Surmajuhtumeid hooldekodus uurib politsei.

Kommentaarid
(Külastatud 889 korda, 1 külastust täna)