Lutikad muutsid soome ema ja tema 2-aastase tütre elu põrguks

Lutikad on teinud palju kahju Helsingi naisele Satule ja tema 2-aastasele tütrele. Satu rääkis, et pidi minema viskama palju asju ja ööbima autos.

Satu kolis koos oma 2-aastase tütrega enne jõule elama Helsingi kogudustele kuuluvasse korterisse. Kõik tundus korras olevat, kuni naise kehale ilmusid suured punased sügelevad lööbed, vahendab MTV.

Jaanuari algul kahtlustas arst, et tegemist on allergiaga. Hiljem aga tekkisid laigud tütre kehale. Kui tütre isa käis korteris, nägi ta lutikat ja sai selle kätte.

Korteris tehti lutikatõrje, aga pärast seda ilmnesid uued hammustused. Isegi uus ja tõhusam mürgitamine ei aidanud. Inspektor tegi kindlaks, et lutikad ei tulnud korterisse koos naisega, vaid need olid seal juba varem olnud.

Korteris tehti pärast seda kuumtöötlus, aga putukad ilmusid uuesti välja. Helsingi koguduste kinnisvarafirmast öeldi, et midagi enam teha ei anna. Muid vabu kiriku kortereid ei olnud ja sotsiaalkorterit polnud samuti võimalik saada.

Sotsiaaltöötaja ütles, et lutikad pole ohtlikud, vaid lihtsalt ebameeldivad. Seetõttu sotsiaalkorterit ei antud. Satu räägib, et lutikate tõttu on kulunud väga palju raha, kuigi lutikatõrje eest maksis üürileandja. Naine pidi elama hotellides ja motellides. Kolme kuu jooksul sai omas korteris olla kokku vaid kuu aega.

Lisaks tuli minema visata suur hulk mööblit, samuti nii enda kui lapse rõivaid ja jalatseid. Raha on kulunud laias laastus 3 tuhat eurot. Naine pidi raha laenama, kuna tal sissetulek puudub.

Naine räägib, et ei julgenud korteris olla, kuna kartis, et lutikad teevad kahju tema tütrele ning ta ei suutnud süüa löövete vastu välja kirjutatud allergiaravimeid. Ta loobus korterist märtsi lõpus ja kolis ajutiselt tuttavate juurde.

Satu räägib, et kannatas lutikate käes nii füüsiliselt kui moraalselt. Eriti oli ta mures tütre pärast. Nad pidid hävitama peaaegu kõik oma asjad ning ööbima vahepeal autos. Praegu tegeletakse uue korteri otsingutega. Naine räägib, et lugu on eriti ebameeldiv üürileandja koha pealt ja ta tahaks mingit hüvitist. Samas räägib ta, et tänasel päeval peab hoolikalt vaatama, kuhu elama satud. Naine on palunud üürileandjal tagastada osa üürist, kuna ta pole saanud korteris elada. Raha pole ta aga tagasi saanud.

Helsingi koguduste esindaja ütles, et korterites on tõepoolest olnud lutikaid, aga neist on saadud lahti kas mürgitamise või kuumtöötlusega. Praegu pole teada, et üheski korteris oleks lutikaid. Pärast mürgitamist ei saa korteris olla maksimaalselt 5 tundi ehk see on aeg, mil korterit ei saa kasutada, Seetõttu pole makstud üüri tagastatud. Hinnaalandust saaks siis teha, kui korter on elamiskõlbmatu, aga sellist asja pole olnud.

Kommentaarid
(Külastatud 2,961 korda, 1 külastust täna)