Lapimaale on antud üleujutuste hoiatus

Lapimaale on antud seoses suure lume hulga ja soojenenud ilmaga üleujutuste hoiatus. Tulvad võivad olla suurimad ajaloos, sest praegu on Lapimaal rekordiline lumi.

Vesi võib Lapi päästekeskuse andmetel tõusta tavapärasest üle 70 sentimeetri kõrgemale, mis toob kaasa suurt varalist kahju. Veekõrguse tipp arvatakse olevat teisipäeval, 2. juunil, vahendab Ilta-Sanomat.

Olukorda raskendab lähipäevade soojalaine, samuti sooja ilmaga kaasnevad sajuhood. Samasugune olukord oli viimati 1859. aastal. Tookord oli samuti lumine talv ja hiline kevad. Mai lõpus läks kiiresti soojaks ja lumi hakkas sulama. Rovaniemis tõusis siis veetase 10 meetrit tavapärasest kõrgemale. Saarenkylä piirkond jäi Rovaniemis täielikult vee alla.

Kommentaarid
(Külastatud 841 korda, 1 külastust täna)