Lapimaal valmistutakse suureks üleujutuseks, inimesi hakatakse evakueerima

Lapimaal valmistutakse suureks üleujutuseks, mistõttu hakatakse homme neljapäeval Kittiläst inimesi evakueerima.

Rovaniemis tõuseb vesi samuti kogu aeg ja linn näeb välja nagu sõjatanner – kõikjale on veetud suured liivakotid, vahendab Ilta-Sanomat.

Kõige suurem tulvavesi peaks tulema juunikuu alguses. Kittiläst evakueeritakse neljapäeval 70 inimest. Evakueeritud pannakse elama kodudesse, tervisekeskusse ja hotellidesse.

Rovaniemis on kaitstud avalikud hooned, aga eramajade omanikud pole veel hakanud veetõkkeid tegema. Oodatakse vee tõusmist. Iga majaomanik peab ise oma vara kaitsma, aga kui hätta jäädakse, tuleb appi vabatahtlik päästeteenistus Vapepa.

Tulvat nousevat dramaattisesti Lapissa: Rovaniemi “kuin sotatanner”, Kittilä evakuoi asukkaita jo huomenna

Tulvasuojaukset eivät ole kaikilla omakotiasujilla kunnossa, arvioi Lapin pelastusjohtaja. Pohjois-Suomen vesistöt ovat levittäytyneet rannoille, pelloille ja metsikköihin. Pudasjärvellä Iijoki on vallannut laajoja metsäalueita muun muassa Petäjäkankaalla. Rovaniemellä vesi nousee koko ajan. – Paikalliset kuvailevat tilannetta siten, että kaupunki on kuin sotatanner, valokuvaaja Ville Honkonen kertoo. Honkosen mukaan menossa ovat massiiviset suojaamistoimet.

Kommentaarid
(Külastatud 1,056 korda, 1 külastust täna)