KUUM: USA-s on hakanud koroonaga seoses raskelt haigestuma 20ndates eluaastates noored

Kui varem tuvastati koroonaga seotud raske, Kawaski tõve laadsete sümptomitega haigus lastel, siis nüüd on hakanud samade nähtudega haigestuma üle 20-aastased, varasemalt terved noored inimesed.

Ameerika arstide arvates on Kawasaki tõve laadse haiguse juhtumite kasv seotud koroonaviirusega, kuna patsientidel on tuvastatud koroonaviiruse antikehad, mis tähendab, et nad on viiruse läbi põdenud. Praegu ravitakse mitmeid 20ndates eluaastates patsiente San Diegos ja New Yorgis, vahendab Daily Mail.

Arvatakse, et raske, Kawasaki tõve laadne haigus on organismi hilisem reageerimine koroonaviirusele. USA arstide väitel on noorukitel haiguse sümptomid raskemad kui lastel. Haigust ravitakse hormoonide, vere hüübimist takistavate ravimite, immunoglobuliini ja mõnedel juhtudel ka intensiivravi ja hingamisaparaatidega.

Kawasaki tõve laadse haiguse sümptomid on veresoonde põletik ja nahalööve. Haigestuvad lapsed ja noorukid vanuses kuni 25 eluaastat.

Kui muidu tabab koroonaviirus raskemalt neid, kel on varasemast kroonilised haigused, siis laste ja noorukite hulgas haigestuvad raskelt varem terved inimesed. Praegustel andmetel on laste ja noorukite haigestumised siiski harvad. On olnud laste ja noorukite surmajuhtumeid.

Praegu pole teada, miks haigus tabab lapsi mitu nädalat pärast koroonaviiruse läbipõdemist. Arvatakse, et see on organismi immuunsüsteemi hilinenud äge reaktsioon koroonaviirusele. Sarnast asja on täheldatud ka täiskasvanutel.

Young adults could be susceptible to Kawasaki-like syndrome

Kawasaki-like condition is believed to be caused b y infection with SARS-CoV-2 It primarily affects children and, although rare, can be lethal in extreme cases Reports claim some patients are being treated for the condition are in their 20s Believed the condition emerged several weeks after initial infection with virus Body’s delayed immune response goes haywire and this itself causes the Kawasaki-like symptoms, which can be fatal in the most extreme cases Here’s how to help people impacted by Covid-19 Doctors in America believe the inflammatory Kawasaki-like condition caused by coronavirus could be affecting adults in their early 20s.

Kommentaarid
(Külastatud 2,726 korda, 1 külastust täna)