KUUM: Ühes Helsingi haiglas on suur koroonaepideemia – tuvastatud 67 koroonaga nakatumist nii patsientide kui töötajate hulgas

Helsingi Suursuo haiglas on puhkenud suur koroonaepideemia, kus nii patsientide kui töötajate hulgas on tuvastatud kokku 67 koroonaviirusega nakatumist.

Nakatujmistest 41 on tuvastatud haigla töötajatel ja 26 patsientidel. Peaarst Laura Pikkarainen tunnistab, et haiglas on koroonaepideemia, vahendab MTV.

Nakatumised on tuvastatud haigla kolmes osakonnas. Epideemia algas aprilli lõpus. Esimene epideemia poolt kõigepealt räsitud osakond oli haigete surmaeelne ärasaatmisosakond nr 21. Sealt levis haigus osakondadesse 22 ja 23, mis asuvad lähestikku.

Patsiendid pole osakondade vahel liikunud ja nüüd uuritakse, kes haigla töötajatest võis viirust levitada. Uurimine on veel pooleli. Teada pole ka see, kuidas viirus haiglasse jõudis. Ärasaatmise osakonnas käivad lähedased ehk seal on rohkem kontakte. Epideemia võis haiglasse jõuda kas töötajate või uute patsientidega. Välistatud pole ka see, et epideemia jõudis haiglasse koos lähedaste inimeste külastustega.

Kommentaarid
(Külastatud 1,574 korda, 1 külastust täna)