KUUM: Soome ministeerium ei soovita suvel isegi kodumaal ringi reisida

Soome sotsiaal- ja terviseministeeriumi info kohaselt pole soovitav suvel isegi kodumaal ringi reisida. Sellest rääkis ministeeriumi kantsler Kirsi Varhila.

Varhila väitel peab valitsus selle kohta eraldi otsuse tegema. Sotsiaal- ja terviseministeerium ning terviseamet edastasid täna ülevaate koroona olukorrast Soomes. Selle järgi on nakatumiste hulk languses, aga oht pole möödas, vahendab Ilta-Sanomat.

Terviseameti tervise turvalisuse osakonna juhataja Mika Salminen ütles, et vältida tuleks ka välismaale reisimist, kui see pole hädavajalik. Tema väitel tuleks Soomes hoida praegust kurssi, kus reisimine on minimaalne.

Sotsiaal- ja terviseministeeriumi hinnangul hakatakse piiranguid kaotama järk-järgult ja piirkondlikult.

Soomes on haiglas koroonaga intensiivravil põhiliselt alla 60-aastased inimesed. Neist ligi 70 protsenti on mehed. Põhiliselt satutakse intensiivravile hingamisraskuste tõttu.

STM:n Varhila: Vahva suositus on, että kotimaassakaan ei matkailtaisi kesällä

STM:n kansliapäällikön Kirsi Varhilan mukaan vahva suositus tällä hetkellä on, että kotimaassakaan ei matkailtaisi kesällä. Varhilan mukaan tämä on kuitenkin asia, joka hallituksen pitää erikseen linjata. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) pitivät tänään tilannekatsauksen, jossa käsiteltiin tautitilannetta, sosiaali- ja terveydenhuollon kantokykyä ja koronavirustilanteen epidemiologista arviota.

Kommentaarid
(Külastatud 1,142 korda, 1 külastust täna)