KUUM: Soome avab 14. maist Schengeni sisepiiri tööga seotud reiside jaoks

Soome valitsus otsustas eile ja täna toimunud arutelude käigus, et alates 14. maist avatakse Schengeni sisepiir tööga seotud reiside jaoks. See tähendab leevendust Eesti ja Soome vahel tööga seoses liikuvatele inimestele.

Lisaks on lubatud muu vältimatu piiriületus, näiteks pereasjades reisimine. Piirikontroll jääb jõusse. Vaba-aja reise välismaale ei soovitata ja välisministeeriumi vastavad soovitused jäävad jõusse, teatas siseminister Maria Ohisalo täna pressikonverentsil.

Siseministeerium valmistab ette täpsema ülevaate piiriületuse järk-järgulisest avamisest ja sellega seotud nõuetest. Soome peab oluliseks, et piiriületuse vabastamist koordineeritakse Euroopa Liidu tasemel.

Neil, kes välismaalt Soome naasevad, on soovitav järgida omaalgatuslikku 14-päevast karantiini või kui see pole võimalik, vältima tööl käies kontakte.

Laevadel peaks taastuma piletimüük reisijatele.

Kommentaarid
(Külastatud 3,863 korda, 1 külastust täna)