KUUM: Politsei uurib Espoo plahvatust kui kahte mõrvakatset – uksel olnud lõhkekehad olid lõks

Soome keskkriminaalpolitsei uurib eilse esmaspäeva õhtust plahvatust Espoos kui kahte mõrvakatset, kuna korteri välisukse juurde paigaldatud lõhkekehad olid lõks.

Lisaks tuvastatakse korterist leitud isiku surma põhjus. Keskkriminaalpolitsei info kohaselt said kaks politseinikku plahvatuses vigastada kella 20.45 ajal Ruutikellarintiel asuvas korrusmaja korteris toimunud plahvatuses, vahendab Ilta-Sanomat.

Pärast plahvatust käivitati politseioperatsioon, mille käigus leiti korterist 1979. aastal sündinud mehe surnukeha. Meest kahtlustatakse politseinike vastu suunatud mõrvakatsetes.

Mõlemad vigastada saanud politseinikud käisid haiglas kontrollis, aga nende vigastused ei nõudnud haiglasse jäämist. Politseioperatsioon lõppes vastu hommikut ja majaelanikud on lubatud korteritesse tagasi. Kohapeal teostatakse veel tehnilist ekspertiisi ning kuulatakse üle inimesi.

Tehniline ekspertiis peaks tegema kindlaks, millist lõhkeainet kasutati. Lõhkekehad olid pandud korteri ukse juurde, et tekitada sisenejale vigastusi. Teo motiiv pole veel päris selge. Praegu pole viiteid selle kohta, et tegemist on terrorismi või organiseeritud kuritegevusega.

Teadaolevalt oli kasutatud ilutulestikes kasutatavaid lõhkeaineid. Korteris olnud mees ei surnud ise plahvatuses, vaid ta oli teinud varasemalt enesetapu.

Krp tutkii Espoon räjähdystä kahtena murhan yrityksenä – ovella olleet räjähteet olivat ansa

Poliisipartion avatessa oven asunnon oviaukossa laukesi räjähde. Keskusrikospoliisi kertoo tutkivansa Espoon Mäkkylässä maanantai-iltana tapahtunutta räjähdystä kahtena murhan yrityksenä. Lisäksi asiassa tehdään kuolemansyyn selvittäminen. Krp:n mukaan kaksi poliisia loukkaantui noin kello 20.45, kun he olivat menossa suorittamaan tehtävää Ruutikellarintiellä sijaitsevaan kerrostaloasuntoon ja partion avatessa asunnon oven oviaukossa laukesi räjähde.

Kommentaarid
(Külastatud 682 korda, 1 külastust täna)