KUUM: ligi 100 Briti lapsel on tuvastatud koroonaga seotud raske haigus ja see võib olla kõigest jäämäe tipp

Ligi 100 Briti last on juba haigestunud raskesse põletikulisse haigusse, mis arvatakse olevat koroonaga seotud ja mis võib olla kõigest jäämäe tipp. Ükski laps pole veel surnud selle vaevuse tagajärjel, mis kahjustab südant.

Haigestunud lapsed on vanuses 5-15 eluaastat ja haigus on puhkenud umbes kuu pärast koroonaviiruse põdemist. Tegemist on harvaesineva haigusega, aga need, kel see esineb vajavad intensiivravi, vahendab Daily Mail.

Haigus on sarnane Kawasaki tõvega, mille puhul esinevad lööbed ning keele ja silmade punetus. Londonis on haigestunud 18 last pärast seda, kui arstid hakkasid kuu aega tagasi seda sündroomi tähele panema. Kõige raskem asja juures on see, et asjatundjate arvates on laste haigestumine seotud koroonaviirusega, aga pole veel täpselt teada, kuidas.

Erinevalt täiskasvanutest laste kopsusid haigus ei mõjuta. Paljudel lastel on koroonaproov negatiivne. Kõigil lastel on aga koroonaviiruse antikehad, mis tähendab, et nad on haiguse läbi põdenud. Teadlased arvavad nüüd, et tegemist on mingisuguse laste immuunsüsteemi reaktsiooniga pärast haiguse läbipõdemist.

Samasugune haigus on tuvastatud lastel Itaalias ja Hiinas ning ligi 100 last on haigestunud New Yorgis. Ühtlasi arvatakse, et teada on vaid jäämäe veepealne osa, kuna haiglasse tuuakse kõige haigemad lapsed. Paljudel lastel esineb kõhuvalu ja kõhulahtisus, samuti keele ja silmade punetus. Väiksel osal lastel kahjustub süda. Lapsed on raskes seisus 4-5 päeva, aga siis paranevad.

Up to 100 UK children have had inflammatory disease linked to COVID-19

Doctors today revealed between 75 and 100 children have had the syndrome But this may only be the ‘tip of the iceberg’, with others more mildly ill None known to have died as a direct result of the illness, which can affect heart Scientists said it would be ‘extremely odd’ if this wasn’t caused by COVID-19 They cannot prove a link, however, and it may appear weeks or months later Here’s how to help people impacted by Covid-19 Up to 100 children have been hospitalised with a mysterious ’inflammatory syndrome’ thought to be caused by the coronavirus.

Kommentaarid
(Külastatud 1,476 korda, 1 külastust täna)