KUUM: Eckerö tõi kohe peale Eesti teadet soomlastele piiri avamise kohta liinile 6-tunnise minikruiisi

Soome laevafirma Eckerö Line tõi peale Eesti teadet piiri avamise kohta soomlastele alates 1. juunist liinile 6-tunnise Helsingi-Tallinna minikruiisi, kus reisija ei lahku Tallinnasse jõudes laevast.

Eckerö müügi- ja marketingijuht Ida Toikka-Everi ütles, et sellisel juhul pole Soome tagasi jõudes vaja olla kaks nädalat karantiinis, vahendab Ilta-Sanomat.

Ida Toikka-Everi ütles, et ta on õnnelik selle üle, et soomlastel on võimalik taas Eestisse sõita. Probleem on see, et ei tea, mis saab, kui reisija naaseb Eestist Soome. Soomlane tohib alati Soome tagasi tulla, aga pole teada, kas ta peab karantiini jääma.

Eckerö ootab nüüd Soome valitsuselt asja kohta täpsemaid juhiseid. Minikruiisil osaleja esitab piiri peal tõendi selle kohta, et on käinud ainult kruiisil ja pole laevast lahkunud.

Eesti välisministri teade soomlaste lubamise kohta Eestisse üllatas Eckerö laevafirmat. Eckerö oli arvestanud sellega, et piiranguid leevendatakse juuni keskel. Teade tuli ootamatult neljapäeva pealelõunal. Seda ei osatud oodata.

Neljapäeval avas Eckerö võimaluse tellida minikruiis Soome lahel. Helsingi ja Tallinna vahel on kogu aeg sõitnud laev Finlandia. Laeval on avatud pood ja kohvik. Nädala lõpus selgub, kas avatakse restoran.

Toikka-Everi ütles, et Eestis elab palju soomlasi, keda piiriületuse piirangute leevendamine mõjutab. Soomlastel on Eestis elamised ja suvilad. Seal käiakse ka seoses tööga. Reedel selgub täpsemalt, mis plaanid inimestel on. 

Toikka-Everi ütles, et piirangutest toibumine võtab veel aega. Laevaliiklus ei jõua veel eelmise aasta ega ka aasta alguse tasemele. Kui infot on rohkem, siis saab hakata taas reise reklaamima. Reklaam polnud varem võimalik, kuna puhkusereisid polnud lubatud.

Eckerö reagoi heti Viron rajahöllennyksiin

Eckerö toi tarjolle 6 tunnin miniristeilyt, silloin välttää karanteenin. Varustamoyhtiö Eckerö toi heti Viron rajahöllennysten jälkeen tarjolle 6 tunnin miniristeilynsä. Risteilyllä voi seilata Helsingistä Tallinnaan ja takaisin, mutta silloin matkustaja ei poistu laivasta. – Meidän käsityksemme mukaan silloin ei takaisin Suomeen tullessa tarvitse olla kahden viikon karanteenissa, tulkitsee myynti- ja markkinointijohtaja Ida Toikka-Everi .

Kommentaarid
(Külastatud 1,119 korda, 1 külastust täna)