Kreeka pakub välja turismikoridori neile riikidele, mis on kriisist paremini väljunud

Kreeka pakub välja turismikoridori neile riikidele, mis on koroonakriisist paremini väljunud ja mille vahel võiks taastada läbikäimise.

Kreeka peaminister Kyriakos Mitsotakis pakkus välja, et koroonaga paremini toime tulnud riigid võiks sõlmida kahepoolsed lepped. Mitsotakis rääkis asjast Austria. Norra, Taani, Tšehhi, Austraalia, Iisraeli ja Singapuri juhtidega, vahendab Kathimerini.

Läbirääkimised on alles alguses ja mingeid konkreetseid kokkuleppeid veel pole. Turismi vallas on praegu väga raske aeg. Euroopa Komisjon soovitab turismi piiranguid jätkata juunikuu lõpuni. Saksamaa on pikendanud turismi piiranguid vähemalt juuni keskpaigani ja Norra teatas, et ei soovita kuhugi reisida kuni suve lõpuni.

Turismi kadumine on võlakriisis Kreeka jaoks väga raske, kuna 18 protsenti sealsest majandusest moodustab turism. Kreeka on samas omapärases olukorras, kuna koroonakriisist on Kreeka tulnud välja suhteliselt puhtalt. Kreeka 10 miljoni elaniku hulgas on tuvastatud vaid 148 koroonasurma. Kreeka on erinevas olukorras võrreldes teiste Lõuna-Euroopa riikidega, kus koroonasurmade arv on 30 000 ringis.

Greek PM seeks ‘safe corridor’ for tourism with seven countries | Kathimerini

Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis on Thursday has proposed the creation of a “safe corridor” that will allow travel between countries which have successfully contained their coronavirus outbreaks in a bid to revive tourism, which came grinding to a halt in March following widespread lockdowns and travel bans.

Kommentaarid
(Külastatud 362 korda, 1 külastust täna)