Koroonakriis sunnib Soome õlletootjaid müüma koduklientidele õlut Eesti kaudu

Koroonakriis on Soomes tekitanud mitmeid kentsakaid olukordi. Nii ei tohi Soome tootjad õlut klientidele koju toimetada, kuna seadus keelab seda teha. Kuivõrd seadus välismaiste ettevõte kohta ei käi, siis on Soome tootjad hakanud õlut inimestele koju saatma Eesti kaudu.

Asi käib nii, et õlu valmistatakse ja villitakse Soomes, saadetakse siis Eesti lattu, kust seda Soome klientidele koju viiakse, vahendab MTV.

Samuti selgus kentsakas asi, et lahtist õlut ei tohi söögikohtadest kaasa müüa, kuna sedagi keelab seadus. Kaasa tohib müüa vaid tootja poolt villitud alla 5,5-protsendise alkoholisisaldusega õlut.

Helsingi õllebaari Pien Shop & Bar töötajad lahendasid selle probleemi nii, et lasevad lahtise õlle topsi, lisavad sinna pipetist ühe tilga vett, panevad topsile kaane peale ja müüvad selle kliendile kaasa. See meetod on ametivõimudega läbi arutatud ja vastab seadusele, kuna seaduses pole õlle valmistamist ja villimist täpsustatud. Ühe tilga vee lisamisega on seaduse silmis tegemist baaris toodetud õllega.

Kommentaarid
(Külastatud 329 korda, 1 külastust täna)