Koroona mõju Soomes: hulgilaod avasid uksed otse lõpptarbijatele

Kui seni on Soomes hulgiladudest müüdud kaupa vaid ettevõtetele, siis koroonakriisi ajal avasid mõned hulgilaod uksed otse lõpptarbijatele. Üks neist oli Heinon Tukku.

Soome konkurentsiamet keelas hiljuti Heinon Tukku müügi Keskole. Epideemia puhkedes avas Heinon Tukku uksed otse tarbijatele. Ettevõtte juht Petri Heino põhjendas seda vajadusega täita söögikohtade ärakukkumisest tekkinud tühimikku, vahendab Yle.

Lisaks sellele võimaldab otse tarbijatel veebi kaudu kaupa tellida hulgiladu Metro. Klientidele meeldivad suurköökide jaoks mõeldud külmutatud toiduained. Suurtes pakendites müüakse näiteks liha- ja leivatooteid.

Soome suur hulgimüüja Kesko aga pole müüki tarbijatele avanud. Kesko põhjendab seda asjaoluga, et tavaklientidele müügi puhul tuleb korraldada ümber alkoholi- ja tubakatoodete müük. Kesko veebipoe kaudu saab aga osta tooteid, mis on hulgilao valikus. Need on tooted suurtes pakendites. Hulgiladudes on kaubad enamasti soodsamad, kuna suuremate koguste pealt pakutakse suuremat allahindlust.

Harmittavatko ruokakauppojen pienet pakkauskoot – ei hätää, osa tukuista avasi koronan takia ovensa suoraan kuluttajille

“Meillä ei ole ajatusta siitä, että tämä kuluttajille avaaminen olisi mikään pysyvä olotila”, sanoo Heinon Tukun toimitusjohtaja Petri Heino Kauppa, johon kuluttajat eivät pääse ja jossa pakkaukset ovat isoja. Ostoskärryjen malli on myös selvästi hypermarketinkin kärrejä suurempi. Normaalioloissa tällaisessa myymälässä asioivat vain yritysten ja yhdistysten edustajat.

Kommentaarid
(Külastatud 1,354 korda, 1 külastust täna)