Koroona levis Helsingis pikniku käigus – meedikud hoiatavad nädalalõpu pidutsejaid

Helsingi piirkonna nakkushaiguste peaarst Asko Järvinen soovib, et noored käituksid koolide lõpetamise nädalavahetusel vastutustundlikult.

Eile avaldati sotsiaalmeedias info selle kohta, kuidas neli noort inimest sai koroonanakkuse pikniku käigus. Järvinen kinnitas, et koroona on levinud Helsingis vabaõhuürituste käigus, vahendab MTV.

Järvinen ütles, et täpselt ei osata öelda, kust nakkus tuleb, aga kui palju inimesi on koos ja nad nakatuvad, siis võib arvata, et nakkus saadi koosolemise käigus. Piknikul sõltub nakatumise tõenäosus sellest, mida pikniku käigus tehakse. Kui ohutusnõudeid järgitakse, siis on nakatumise oht väike.

Kui ohutusnõudeid ei järgita, siis võib ka pikniku käigus nakatuda, kuigi välisõhus on nakatumise tõenäosus väiksem kui siseruumides. Käesoleval koolide lõpetamise nädalavahetusel on tõenäoline, et nakkus levib koosolemiste käigus. Järvinen loodab, et isegi siis, kui pidujooke on tarbitud peetakse meeles ohutusnõudeid.

Kommentaarid
(Külastatud 1,901 korda, 1 külastust täna)