KOLE: Rootsis on koroonaohvreid arvatavalt palju rohkem kui näitavad ametlikud numbrid

Rootsis on koroonaviiruse tagajärjel arvatavalt surnud palju rohkem inimesi kui on avaldatud ametlikus koroonasurmade statistikas.

Rootsis on ametlikult registreeritud 4266 koroonasurma, aga tegelik number arvatakse olevat sellest ligi 1000 võrra suurem. Ametliku statistika kohaselt on Rootsi tõusnud rahvaarvu arvestades maailmas suuruselt viiendaks riigiks koroonasurmade arvult. Tegelik number on aga arvatavalt veelgi suurem, vahendab Dagens Nyheter.

Nimelt, kui võrrelda Rootsi terviseameti avaldatud andmeid surmade üldarvuga, siis selgub, et vahemikus 23. märtsist kuni 3. maini 2020 oli Rootsis kokku 4046 surma rohkem kui tavapäraselt samal ajal. Seejuures on vaid 3039 selle perioodi surmadest tuvastatud kui koroonaviiruse põhjustatud COVID-19 surmad.

Rootsi terviseameti epidemioloog AnnaSara Carnahan ütles, et osa ametlikus statistikas puuduvatest surmadest lähevad hiljem arvesse kui COVID-19 surmad. Aga kui palju, pole praegu veel teada. Kõik koroonasurmad ametlikus statistikas ei kajastu, kuna kõiki surnuid pole testitud ning kõik ei sure raviasutustes. Surmade arvu suurenemine viitab COVID-19-le, aga kinnitatud andmed selguvad alles hiljem.

Fler döda i covid-19 än vad statistiken visar – DN.SE

Den statistik som Folkhälsomyndigheten redovisar vid sina presskonferenser är hur många som har avlidit i bekräftad covid-19. På torsdagen var siffran 4.220. Men det kan röra sig om betydligt fler som avlidit till följd av covid-19.

Kommentaarid
(Külastatud 2,749 korda, 1 külastust täna)