Kole lugu: Soome on koos Rootsiga üks kehvemaid koroona seljatajaid terves maailmas

USA mõttekoda New England Complex Systems Institute on kokku pannud ülevaate maailma riikide toimetulekust koroonaga ja selgub, et Soome on üks kehvematest koroona seljatajatest.

Seevastu Eesti, Läti ja Leedu on edukate grupis. Lisaks on edukad veel Island, Austraalia, Austria, Kreeka, Luksemburg, Uus-Meremaa, Hiina, Lõuna-Korea ja Slovakkia.

Soome ja Rootsi aga paistavad silma kui koroona ühed kehvemad seljatajad. Lisaks kuuluvad mahajääjate gruppi veel Venemaa, Iraan, Suurbritannia ja USA. Neil maadel tuleb teadlaste väitel teha tööd koroonaviiruse tõrjumisega.

Ülevaates on välja toodud nakatumiste kõverad ja Soome kõver näitab tõusu. Soomest paremas olukorras on „keskmikud” ehk Norra, Hispaania, Itaalia, Ungari, Saksa ja Taani, kus ollakse „peaaegu õnnestunud” koroona tõrjumises.

Teadlased märgivad edukate meetmetena koroona tõrjumisel kiiret reageerimist, kodust karantiini, reisipiiranguid, „massiivset” testimist ja näomaskide kandmist. Lisaks soovitatakse vältida inimkontakte ja olema kannatlikud piirangute kaotamisel.

Kommentaarid
(Külastatud 4,279 korda, 1 külastust täna)