Kas koroonaviirus möllas Wuhanis eelmisel aastal juba sõjaväelaste MM-i ajal? See võib olla võimalik

Eelmisel aastal käis uudistest läbi, kuidas Hiina orienteerujad tegid Wuhani mängude ajal sohki. Tegemist oli sõjaväelaste MM-iga, kuhu sõideti kokku üle terve maailma. Nüüd aga räägitakse neist mängudest seoses koroonaviirusega.

Hiina korraldajatel oli piinlik, et sohki teinuid sportlased mängudelt minema saadeti. Pekingi jaoks on aga veel raskem lugu see, et nendel mängudel võis hakata levima koroonaviirus. Mängud toimusid 18-27. oktoobril, vahendab MTV.

Hispaania uudistest käis mõned päevad tagasi läbi, et Hispaania sportlastel olid Wuhanis olles või pärast seda imelikud haigusnähud. Üks sportlane haigestus aasta lõpus kopsupõletikku. Siis arvati, et see oli gripp. Haigeid põhjalikumalt ei uuritud.

Siis polnud maailmas veel aimugi mingist pandeemiast. Kui sellest tookord keegi teadis, siis on seda teavet hoitud salajas. Hispaania võistkonnas oli 170 liiget. MMil osales kokku ligi 10 000 inimest ligi 100-st riigist.

Nüüd räägitakse ka sellest, et Prantsuse sportlased haigestusid mängude ajal. Mängudel osales ka kümneid soomlasi. Soome kaitseväe teatel ilmnesid Soome sportlastel mängude ajal hingamisteede haigusnähud, aga miski ei viidanud sellele, et tegemist oli koroonaviirusega. Sportlasi ei testitud, kuna koroonaviirusest ei teatud siis veel midagi.

Wuhanis nakatusid teadaolevalt ka Rootsi kaitseväe esindajad. Neid uuriti, aga midagi ei tuvastatud. Rootsi peaepidemioloog Anders Tegnell on pidanud võimalikuks, et koroonaviirus levis Rootsis juba novembris-detsembris koos Wuhanist naasnud inimestega.

USA on süüdistanud Hiinat haiguse levitamises, aga nüüd väidavad hiinlased, et viirus jõudis Wuhani mängudele hoopis USA-st koos ameerika sõduritega. Hiina pole selle kohta tõendeid esitanud.

Hiinas tuvastati koroonaviirus teadaolevalt esimest korda ühel 55-aastasel mehel 17. novembril. Praegu pole teada, kas Wuhani mängudel osalenud sportlastel oli koroonaviirus või midagi muud.

Kommentaarid
(Külastatud 2,210 korda, 1 külastust täna)