Itaalia avab piirid 3. juunil, tulijatelt karantiini ei nõuta

Itaalia avab 3. juunil piirid Euroopa Liidu kodanikele ja karantiini nõuet riiki sisenemisel ei ole. Sellega tahetakse suveks taastada turistide vool riiki.

Teisalt koordineerib piiride avamist ka Euroopa Komisjon. Euroopa Liidu haiguste agentuur ECDC kaardistab ja grupeerib riigid vastavalt nakkusohule ning blokeerib liikumise nendesse riikidesse, kus on suur nakkusoht, vahendab La Repubblica.

Teised Euroopa Liidu riigid kavandavad samuti piiride avamist 3. juunil lähtuvalt Euroopa Komisjoni soovitustest. Euroopa välispiir jääb suletuks vähemalt 15. juunini. Euroopa Komison otsustab järgmise kuu keskel, kas avada piir või jätta see suletuks.

Itaalia oli märtsi keskpaigas koroonaviiruse epitsenter Euroopas, kus on registreeritud ligi 224 tuhat nakatumist ja üle 31 tuhande koroonasurma, aga nüüd on nakatumiste arv vähenenud.

Kommentaarid
(Külastatud 379 korda, 1 külastust täna)