Imelik lugu: Rootsi haigla töötajate seas levis kulutulena koroona, kuigi patsientide proovid olid negatiivsed

Rootsi Uppsala haiglas levis töötajate seas kulutulena koroonaviirus, kuigi haigla patsientide proovid olid kõik negatiivsed. Kokku 338 haigla Akademiska sjukhuset töötajal on tuvastatud koroonaviirus.

Haigla juhtkonda kritiseeritakse nüüd liiga vähese kaitsevahendite kasutamise tõttu. Viirus on levinud näiteks kopsuhaiguste, erakorralise meditsiini ja sünnitusosakonda, samuti vanurite ravi osakonda, vahendab SVT.

Patsientide testid olid negatiivsed, aga nad olid sellele vaatamata haiged. Nõnda hakkas viirus haiglas levima. Nüüd on haiglas aru saadud, et koroonateste ei saa usaldada.

Haiglas on aru saadud, et näomaske ja visiire oleks tulnud algusest peale kasutada. Teistes osakondades töötamine on suurem oht kui koroonaosakonnas, kuna koroonaosakonnas osatakse ohu eest hoiduda ning seal on kasutusel paremad kaitsevahendid.

Haiglas selgus, et patsiendid nakatasid nii teineteist kui ka haigla töötajaid. Nädal tagasi muudeti haiglas kaitsevahendite kasutamise rutiine.

Patienter testades negativt – spred smitta på sjukhuset

Enligt de senaste siffrorna från Region Uppsala har 338 anställda på Akademiska sjukhuset bekräftats smittade med covid-19. Exempel på avdelningar som drabbats är lungavdelningen, akuten, förlossningen och de båda geriatrikavdelningarna. Nu kritiseras ledningen för att ha haft en för låg skyddsnivå initialt. – Man skulle ha skärpt riktlinjerna och använt både visir och munskydd vid allt patientnära arbete.

Kommentaarid
(Külastatud 806 korda, 1 külastust täna)