Ilm on Soomes kuni juunikuuni tavapärasest külmem, terve suvi võib tulla jahe

Ilmateenistuste andmetel on ilm Soomes kuni juunikuuni tavapärasest külmem. Kahel eelneval kevadel on sel ajal olnud juba üle 20 kraadi sooja, nüüd aga võib sellest ainult unistada.

Kaks aastat tagasi 2018. aastal mõõdeti Soomes Pohjanmaal 12. mail sooja 26,6 kraadi, nüüd on aga kuni 10 kraadi. Käesolev nädal on 4-5 kraadi tavapärasest külmem, vahendab Iltalehti.

Nädala lõpus on Soome lõunaosas kõige enam 10 kraadi sooja, Lapimaal 0-5 kraadi. Nädala algul sadas isegi Soome lõunaosas lund ja nädala jooksul võib tulla nii lund, lörtsi kui vihma. Lapimaal sajab lund ja lumikatte paksus on seal veel kohati kuni üks meeter.

Järgmine nädal on keskmisest 2-4 kraadi külmem ja maikuu viimane nädal tuleb keskmisest 1-3 kraadi külmem. Juuni esimene nädal tuleb keskmisest kuni 3 kraadi külmem.

Soomes on arvatud, et pärast sooja talve tuleb külm suvi. Samasugused pehmed talved olid 2008 ja 2015 ning pärast seda tuli jahe suvi. Kuivõrd õiget talve polnud, siis võib talv üllatada soomlasi veel maikuuski.

Tältä näyttää Suomen sää kesäkuuhun saakka

Sää jatkuu tavanomaista kylmempänä koko maassa. Tuoreen Forecan kuukausiennusteen mukaan sää Suomessa on ainakin kesäkuun alkuun saakka tavanomaista kylmempää. Kahtena edellisenä keväänä toukokuussa on nautittu jopa hellelukemista, mutta nyt niistä saa vain haaveilla. Forecan kuukausiennusteessa kerrotaan, että viime vuonna toukokuussa oli kuusi hellepäivää ja vuonna 2018 jopa 14 kappaletta.

Kommentaarid
(Külastatud 1,607 korda, 1 külastust täna)