Homsest käivitub uuesti Eesti-Soome reisilaevaliiklus, sõitmine on nüüd teistsugune

Homsest, 14. maist käivitub uuesti kuu aega seisnud reisilaevaliiklus Eesti ja Soome vahel. Laevafirmad on müünud pileteid alates maikuu algusest ja erilist buumi pole näha olnud. Küll aga on laevasõit nüüd varasemast erinev.

Esialgu on lubatud reisimine seoses tööga ja muud vältimatud sõidud, näiteks perekondlikel põhjustel. Kui tavaliselt on maikuus ligi miljon reisijat, siis nüüd vaid mõned tuhanded, räägib Ecerö Line’i juht Taru Keronen MTV Uudistele.

Seda, et erilist tungi pole kinnitab ka Viking Line’i müügijuht Kaj Takolander. Küll on aga laevafirmad muutnud teenuseid reisi ajal. Poed on avatud ja lauas saab istuda, aga toit on valmis pakitud ja söögikohtades tuleb järgida turvalist vahemaad teistega. Buffet’- ehk Rootsi laud on suletud ja meelelahutus puudub. Laevareisid on hoopis teistsugused kui varem, märgib Takolander.

Köögipoole töötajad kasutavad pidevalt näomaski, räägib Tallink Silja kommertsjuht Marco Palmu. Ecerö Line’i juht Taru Keronen lisab, et klienditeeniduse punktides on vahel turvaklaas, et vältida piisknakkust. Sularahaga laevas ostude eest tasuda ei saa.

Kommentaarid
(Külastatud 5,366 korda, 1 külastust täna)