Hispaanias pandi karantiini lennuk 140 reisijaga pardal, kui ühel reisijal tuvastati koroonaviirus

Madriidist Kanaaridele Lanzarotele lennanud lennuk isoleeriti koos 140 reisijaga pardal pärast seda, kui ühel reisijal tuvastati koroonaviirus. Reisija sai nakkusest teada lennu ajal.

Lanzarote lennujaamas võeti lennuk terviseametnike, turvatöötajate ja politsei poolt valve alla. Uuritakse, miks nakatunud isik üldse lendama läks, vahendab Daily Mail.

Teadaolevalt tegi mees enne lendu koroonatesti, kuna oli kokku puutunud isikuga, kes suri koroonaviiruse tagajärjel ja ta käis matustel. Mees sai nakatumisest teada lennu ajal. Kinnitamata andmetel oli surnud isik mehe ema.

Meest ootab nüüd karistus selle eest, et ta ei järginud karantiini reegleid. Mees ja tema ümber istunud reisijad isoleeriti teistest ja nad pannakse karantiini, et välja selgitada, kas nad said lennu ajal nakkuse. Reisijatele on pakutud võimalust olla ühes saare hotellis. Mees ja tema lähedal istunud reisijad peavad olema karantiinis kaks nädalat.

Ülejäänud reisijad peavad olema eraldatuna nädal aega, kuni neilt võetakse proovid. Juhtum on tekitanud palju poleemikat seoses reisimisega ning viiruse jõudmisega piirkondadesse nagu Kanaarid, kus nakatumisi on olnud vähe. Lanzarote saarel on olnud ainult 84 nakatumist ja 6 koroonasurma. Kanaaridel on kokku olnud 160 koroonasurma. Kanaaride valitsus soovib nüüd, et reisijad laseksid end testida enne väljalendu.

Hispaanias on tänase, 29. mai seisuga registreeritud 285 644 koroonaga nakatumist ja 27 121 koroonasurma.

Spanish flight quarantined after passenger gets test results on board

Plane was flying from Madrid to Lanzarote when the man received his results On arrival, the aircraft was immediately zoned off by health and security officials As of today, Spain has recorded 27,119 deaths from the virus and 255,760 cases Here’s how to help people impacted by Covid-19 A flight with at least 140 people on board was quarantined today after a passenger received a positive coronavirus test result while in the air.

Kommentaarid
(Külastatud 3,096 korda, 1 külastust täna)