Hiina tunnistab nüüd, et koroonaviirus EI saanud alguse kalaturult

Hiina tunnistab mitmetele uuringutele tuginedes, et koroonaviiruse epideemia ei saanud alguse Wuhani kalaturult, nagu algul väideti. Viirus on küll pärit nahkhiirtelt, aga kalaturg polnud koht, kus viirus loomadelt inimesele kandus. Kalaturu loomadel viirust ei leitud. Küll aga oli kalaturul ilmselt liikunud inimene, kes viirust levitas.

Hiina haiguste kontrollikeskuse andmetel oli Wuhani kalaturg mitte koroonaviiruse allikas, vaid ohver. Viirus kandus nahkhiirtelt inimestele mõne teise loomaliigi kaudu, aga kus see toimus on teadmata, vahendab Daily Mail.

Varem on Hiina võimud kinnitanud, et koroonaviirus sai alguse Wuhani kalaturult. Ühelgi kalaturu loomal aga viirust ei tuvastatud, mis tähendab, et nende kaudu ei saanud viiruse levida.

Teadlaste arvates võis kalaturul liikuda nn superlevitaja, kes paljusid inimesi nakatas. Selle info valguses on üha tõenäolisem, et viirus sai alguse Wuhani biolaborist, kus uuriti nahkhiirte koroonaviiruseid. On spekuleeritud, et viirus pääses laborist valla, aga pole teada, kas tahtlikult või kogemata. Praegu pole aga laborileket suudetud teaduslikult ära tõestada.

Kalaturu teooria hakkas levima pärast seda, kui selgus, et paljud nakatunud olid käinud kalaturul. Samas oli juba varem teada, et suur osa algsetest koroonaviirusega nakatunutest polnud kalaturul käinud.

Wuhan wet market was NOT the origin of the coronavirus pandemic

Evidence shows the virus originated in bats but not how it jumped to humans Researchers originally thought the virus started in the 116 acre wet food market This has been ruled out as testing of the animals at the market proved negative Authorities say the market may have been the site of a super-spreader event Here’s how to help people impacted by Covid-19 The Wuhan wet market was a ‘victim’ of coronavirus rather than the cause, according to the Chinese Centre of Disease Control and Prevention.

Kommentaarid
(Külastatud 1,694 korda, 1 külastust täna)