Helsingi mees läks Tallinki laevaga kruiisireisile – õlut pakuti euro eest

Olukorras, kus soomlastel välismaale reisida ei soovitata, käivad kruiisilaevad Turu ja Maarianhamina vahet. Helsingi mees Esajuha läks reede hommikul koos seltskonnaga Turust laevaga M/S Galaxy päevakruiisile Maarianhaminasse.

Koos seltskonnaga oli mehel tavaks käia laevaga sõitmas vähemalt kord kuus. Mõeldi, et kui on võimalik sõita, siis võiks seda ära kasutada, vahendab Ilta-Sanomat.

Laeva minnes olid kätepesu- ja desinfitseerimisvahendid ning inimesed, kes reisijaid abistasid. Hommikul pakuti jooke väga hea hinnaga – õlled, longerod ja muud joogid maksid eurot. Kohv ja tee olid 3,5 eurot.

Õhtupoolikul olid hinnad juba tõusnud, joogid maksid 3,5 eurot. Headele pakkumisetele vaatamata oli reisijaid väga vähe. Terve laeva peale oli vast 50 reisijat, kuigi laeva infolauast öeldi, et on 100. Laeva tekid ja koridorid olid tühjad. Meeleolu oli kõhe. Muidu oli tore, aga kõik oli tühi.

Laeval karaoket ei olnud. Hommikul oli mälumäng ja tagasiteel kommibingo. Õhtul tagasi Turusse jõudes oli vastas piirivalve, kes küsitles tulijaid.

Helsinkiläinen Esajuha lähti perjantairisteilylle: aamukaljan hinta yllätti

Kokeneen ruotsinlaivakävijän kuvissa on aavemainen tunnelma. Risteilyalukset käynnistelevät matkustajaliikennettä uudelleen koronakriisin jälkeen. Laivayhtiöiden mukaan toissa viikolla auenneiden reittien lipunmyynnin kerrottiin olleen alkuvaiheessa varsin vilkasta, mutta silti kaukana normaalista toukokuusta. Yksi varhaisista koronanjälkeisistä risteilymatkustajista on helsinkiläinen Esajuha Posti , joka suuntasi ystävineen perjantaiaamuna Turusta Maarianhaminaan päiväristeilylle Tallinkin M/S Galaxy-aluksella.

Kommentaarid
(Külastatud 4,534 korda, 1 külastust täna)