Hea teada: Kui palju maksab pere puhkusereis Soomes?

Soomes soovitatakse sel suvel seoses koroonaohuga reisida ainult kodumaal. Kui palju aga maksab üks suvine puhkusereis Soomes? Taloussanomat uuris järgi kolme perereisi variandi hinna.

Huvi Soome reiside suhtes on juba praegu suur, sest vabu suvilaid ega matkabusse enam suveks saada pole. Näidispere on ilma oma autota, peres on kaks täiskasvanut ja üks 7-aastane laps. Pere läheb reisile juulikuu alguses. Andmed on 27. mai seisuga. On võimalik, et hinnad veel muutuvad, kuna kõik teenusepakkujad pole veel suviseid hindu avalikustanud.

Hinna sisse on arvestatud ainult sõidu- ja majutuskulud, toidu ja ostude kulusid arvestatud pole.

1. Rongiga Joensuusse, 6 ööd hotellis

Pere planeeris reisi Põhja-Karjalasse Joensuusse ja tahab ööbida heas hotellis. Raudteefirma VR alustab piletimüüki alles 9. juunil. Praegu pole veel teada, mis hinnaga suveks pileteid müüakse. Rongisõidu hind on arvestatud tavapärase juunikuise hinna alusel.

Piletid edasi-tagasi sõiduks Intercity rongiga Helsingist Joensuusse maksavad kolmeliikmelisele perele kokku 222 eurot. Kohapeal võetakse hotell Scandic Joensuu kuueks ööks. Booking.com-i portaali andmetel maksab kuus ööd hotellis 1000 eurot. Hind sisaldab hommikusööki. Nädalane reis Joensuusse maksab seega 1222 eurot.

2. Matkabussiga Oulusse, ööbimised kämpingutes

Pere tahab kogeda midagi erilist. Otsustatakse rentida matkabuss. Sellega sõidetakse Helsingist Oulusse ja tagasi. Ööbitakse tee ääres kämpingutes.

Praegu küll enam matkabusse suveks saada pole, aga pere on rentinud varakult 2019. aasta Carado T 448. Bussi rent on juuli alguse nädalaks 1250 eurot. Keskmine matkabuss võtab kütust 10 liitrit 100 km kohta. Otsetee Helsingist Oulusse ja tagasi on 1080 kilomeetrit. Diisli hind on 1,14 eurot liitri kohta, kütusekulu on 123 eurot.

Kämpingute matkabussikohtade hinnad on erinevad, eelmisel aastal oli elektriga varustatud matkabussi koha hind kolmeliikmelise pere kohta 32 eurot öö. Kuus ööd on 192 eurot. Terve reisi hinnaks kujuneb 1565 eurot.

3. Rendiautoga Vaasasse, ööbimine üürisuvilas

Pere tahab rentida sõiduauto, sõita sellega Helsingist Vaasasse, üürida kohapeal nädalaks suvila ja sõita siis tagasi. Autoks valitakse 5 inimesele mõeldud Volkswagen Polo, mille nädalane rent on Booking.comi andmetel 223 eurot. Väikeauto võtab kütust 4,7 liitrit 100 km kohta. Bensiini 95E10 keskmine hind on Soomes 1,29 eurot liitri kohta.

Sõit Helsingist Vaasasse ja tagasi on ligi 850 kilomeetrit. Kütusekulu on terve reisi kohta 52 eurot.

Lisaks matkabussidele pole küll ka üürisuvilaid enam suveks saada, aga Airbnb kaudu on mõned võimalused olemas. Pere ööbib saunaga rannasuvilas, mille 6 öö üür on 999 eurot. Vaasa reis maksab seega kokku 1274 eurot.

Näin paljon maksaa lapsiperheen matkat ja majoitus viikon Suomi-lomalla – katso kolme hintaesimerkkiä

Taloussanomat laski kolmen kotimaahan suuntautuvan viikon mittaisen perheloman matkan ja majoituksen hinnat. Koronapandemia sysäsi tulevan kesän kotimaanmatkailun hyvään vauhtiin. Se näkyy etenkin vuokramökkien ja matkailuautojen kysynnässä: jos mielii heinäkuussa lomalle, esimerkiksi vuokramökin löytäminen on kiinni silkasta hyvästä tuurista. Valtaosa varausportaaleista myy pelkkää eioota.

Kommentaarid
(Külastatud 1,302 korda, 1 külastust täna)