Halb uudis: Hiinas ja Lõuna-Koreas hakkas koroonaga nakatumine taas kasvama

Hiinas ja Lõuna-Koreas, kus arvati olevat koroonaviirus seljatatud, hakkas nakatumiste arv taas kasvama. Hiinas tuvastati täna pühapäeval, 10. mail 14 uut nakatumist. See on esimene nii suur tõus viimase 10 päeva jooksul.

Lõuna-Koreas tuli ööpäevaga juurde 34 uut nakatumist. See on esimene nii suur tõus viimase kuu aja jooksul, vahendab AP.

Hiinas oli 11 nakatumist Jilini provintsis, mis piirneb Põhja-Koreaga. Üks uue nakatumine oli Wuhanis, mis oli koroonaviiruse algne epitsenter. Julini provintsis Shulani maakonnas tõsteti ohutase taas kõrgeks pärast seda, kui ohutase oli kogu Hiinas langetatud mõned päevad tagasi madala peale.

Lõuna-Korea president Moon Jae-in ütles täna pühapäeval, et inimesed ei tohiks nakatumiste kasvust paanikasse sattuda ega kaotada valvsust, samas on kahju uutest nakatumistest majandusele väga suur. Lõuna-Koreas hakkasid nakatumised kasvama ööklubides, mis on väidetavalt homoklubid ja -baarid. Lõuna-Koreas suleti pärast seda kõik ööklubid ja baarid.

Virus cases rise in China, South Korea; Obama bashes Trump

ROME (AP) – Both China and South Korea reported new spikes in coronavirus cases on Sunday, setting off fresh concerns in countries where local outbreaks had been in dramatic decline. Former President Barack Obama, meanwhile, harshly criticized President Donald Trump’s handling of the coronavirus pandemic as an “absolute chaotic disaster,” while U.S.

Kommentaarid
(Külastatud 4,402 korda, 1 külastust täna)