George Soros: koroonaviirus võib hävitada Euroopa Liidu

Rahaga spekuleerimisega rikkaks saanud rahvusvaheliselt tuntud filantroop George Soros ütles, et koroonaviirus võib hävitada Euroopa Liidu.

Soros viitas intervjuus väljaandele Independent Saksa ülemkohtu äsjasele otsusele, mis nõuab selgitusi Euroopa Keskpangalt seoses võlakirjaostudega, vastasel korral lahkub Saksa keskpank Euroopa rahaliidust.

89-aastane miljardär märkis, et praegu on käimas tema elu sügavaim kriis. Ta lisas, et on eriti mures Euroopa Liidu pärast, kuna see on veel mittetäielik liit, mida alles luuakse. Euroopa Liit on eriti haavatav, kuna see on rajatud õigusriigi põhimõtetele: juriidika veskid käivad aeglaselt, samas kui viirus levib väga kiiresti.

Saksa ülemkohtu otsus võib Sorose väitel hävitada Euroopa Liidu kui õigusriigi põhimõttel üles ehitatud institutsiooni, kuna otsuse tegi ülemkohus, mis on Saksamaal kõige usaldusväärsem asutus. Saksa kohus konsulteeris Euroopa kohtuga, aga tegi vastupidise otsuse. Nüüd võivad ka teised riigid järgida sama eeskuju.

Soros märkis ühtlasi, et koroonaepideemia võib kaasa tuua kapitalismi lõpu ja kõik on nüüd võimalik, kuigi on võimatu prognoosida, mis suunas kapitalism areneb.

George Soros interview: Coronavirus endangers our civilisation

The billionaire investor and philanthropist explains in an wide-ranging new interview how the Covid-19 pandemic puts everything about capitalism up for grabs, how Donald Trump is destroying himself and how the recent German constitutional court ruling could result in ‘the end of the European Union as we know it’

Kommentaarid
(Külastatud 910 korda, 1 külastust täna)