Finnair nõuab alates 18. maist reisijatelt näomaskide kandmist

Soome lennufirma Finnair nõuab alates 18. maist reisijatelt näomaskide kandmist. See võib olla kirurgimask või kodus valmistatud riidest mask.

Kui inimesel pole maski, saab seda küsida lennusaatjalt. Kasulik on endal mask kaasa võtta, sest lennukimeeskonnal ei pruugi olla maske kõigi reisijate jaoks. Ilma maskita ei pruugita lennukisse lasta.

Maski võib võtta ära joomise ja söömise ajaks. Alla 7-aastased lapsed maski ei vaja. Inimesed, kes ei saa maski kanda tervislikel põhjustel, peaks sellest informeerima 72 tundi enne väljalendu.

Inimesi lastakse lennukisse järjekorras, tagumised kohad eespool. Äriklassi eelisjärjekorras lennukisse ei lasta. Kui lennukis on ruumi, pannakse reisijad istuma teineteisest võimalikult kaugele. Pered saavad istuda koos.

Lennukis sõidu ajal liikumine on piiratud. Liikuda saab vaid tervislikel põhjustel. Lennukist väljumine toimub samuti uuel moel, väikeste gruppidena.

Haigena reisimine pole lubatud ja lennukimeeskond kontrollib, kas reisijad on terved. Kui mõnel reisijal kahtlustatakse reisi ajal koroonaviirust, siis ta eraldatakse teistest ja talle antakse näomask. Selle reisijaga on kontaktis ainult üks lennukimeeskonna töötaja. Võimaluse korral eraldatakse sellele reisijale üks tualettruum.

(Külastatud 221 korda, 1 külastust täna)

Kommentaarid

kommentaarid