Finnair nõuab alates 18. maist reisijatelt näomaskide kandmist

Soome lennufirma Finnair nõuab alates 18. maist reisijatelt näomaskide kandmist. See võib olla kirurgimask või kodus valmistatud riidest mask.

Kui inimesel pole maski, saab seda küsida lennusaatjalt. Kasulik on endal mask kaasa võtta, sest lennukimeeskonnal ei pruugi olla maske kõigi reisijate jaoks. Ilma maskita ei pruugita lennukisse lasta.

Maski võib võtta ära joomise ja söömise ajaks. Alla 7-aastased lapsed maski ei vaja. Inimesed, kes ei saa maski kanda tervislikel põhjustel, peaks sellest informeerima 72 tundi enne väljalendu.

Inimesi lastakse lennukisse järjekorras, tagumised kohad eespool. Äriklassi eelisjärjekorras lennukisse ei lasta. Kui lennukis on ruumi, pannakse reisijad istuma teineteisest võimalikult kaugele. Pered saavad istuda koos.

Lennukis sõidu ajal liikumine on piiratud. Liikuda saab vaid tervislikel põhjustel. Lennukist väljumine toimub samuti uuel moel, väikeste gruppidena.

Haigena reisimine pole lubatud ja lennukimeeskond kontrollib, kas reisijad on terved. Kui mõnel reisijal kahtlustatakse reisi ajal koroonaviirust, siis ta eraldatakse teistest ja talle antakse näomask. Selle reisijaga on kontaktis ainult üks lennukimeeskonna töötaja. Võimaluse korral eraldatakse sellele reisijale üks tualettruum.

 

View this post on Instagram

 

Your health and safety is our top priority. From 18 May, all customers will need to wear a mask on a Finnair flight. It can be a surgical mask or a home made mask made of fabric. Check out the link in our bio to read more about all the new measures we’re introducing to safeguard your health onboard and at the airport.

A post shared by Finnair (@feelfinnair) on

Kommentaarid
(Külastatud 264 korda, 1 külastust täna)