Espoos BMW omanikke piinanud Eesti murdvaras antakse kohtu alla

Espoos hakkasid 2019. aasta oktoobris-novembris pihta BMW-de elektroonikat puudutavad vargused. Need vargused toimusid põhiliselt Laajalahti, Mankkaa ja Põhja-Tapiola piirkonnas. Pärast väikest pausi jätkusid vargused aastavahetusel.

Kokku registreeris politsei 58 juhtumit. Varastatud asjade väärtus oli kokku 290 000-320 000 eurot ja tekitatud kahju ligi miljon eurot.

Politsei selgitas uurimise käigus välja, et kurjategija sisenes autosse lõhutud akna kaudu, pärast mida eemaldati elektroonikat nagu rooliratas, turvapadi, mõõdikud ja keskkonsool. Kuriteod olid toime pandud professionaalselt.

Politsei andis juhtumitest avalikult teada ja palus vihjeid. Sellest oli kasu, sest ööl vastu 20. jaanuari saadi vihje kurjategija kohta Tapiolast. Politseipatrull võttis kahtlusaluse ruttu kinni. Kinnivõtmise koha ligidalt leiti sõiduk, kuhu oli sisse murtud ja üritatud varastada elektroonikat. Kinni võetud isik on 40-aastane ja elab Eestis.

Politseil oli infot, et kinni võetud isikul pidi olema kaasosaline, et varastatud asju Soomest välja viia. Uurimine viis teise Eesti ja Soome vahel liikunud isikuni, kes tehti kindlaks. Soome politsei palvel pidas Eesti politsei üle 50-aastase isiku kinni Tallinna sadamas ja tema valdusest leiti Espoos autodest varastatud elektroonikat.

Kahtlusalune isik on teod üles tunnistanud ja teda kahtlustatakse varguses. Teist isikut kahtlustatakse kuriteole kaasaaitamises, aga tema pole end süüdi tunnistanud. Asi antakse üle prokuratuurile süüdistuse esitamiseks.

Kommentaarid
(Külastatud 1,036 korda, 1 külastust täna)