Esimene riik Euroopas kuulutas end koroona-vabaks, aga soomlased pole sinna teretulnud

Piltilusa looduse poolest tuntud Montenegro on esimene riik Euroopas, mis kuulutas end koroonavabaks, aga soomlasi sinna sisse ei lasta.

Montenegros pole praeguse seisuga ühtegi koroonahaiget. Kokku tuvastati riigis 324 haigusjuhtu ja 9 koroonasurma, vahendab Iltalehti.

Miljoni elaniku kohta on Montenegros 14,3 koroonasurma, Soomes on vastav number 55,6. Montenegro peaminister Dusko Markovic ütles esmaspäeval, et võib näomaski ära võtta ja kuulutada riigi koroona-vabaks. Viimase 3 nädala jooksul pole riigis olnud ühtegi uut koroonajuhtu.

Nüüd tahab Montenegro muutuda maailma populaarseimaks turismisihtkohaks. Seetõttu on riigist tehtud kolm Youtube’i videot. Inimesed otsivad nüüd maailmast eelkõige turvalisust ja Montenegro suudab seda pakkuda. Näiteks UNESCO kultuuripärandi nimekirja kuuluvas Kotori linnas pole olnud ühtegi koroonajuhtu.

Montenegrosse lastakse sisse turiste vaid riikidest, kus on alla 25 koroonaga nakatumise 100 000 elaniku kohta. Soomes on vastav number 120, Eestis 138, seega jääb soomlaste ja eestlaste osaks Montenegrost vaid videoid vaadata.

Kommentaarid
(Külastatud 1,688 korda, 1 külastust täna)