Eesti meest süüdistatakse Soomes politseiniku mõrva katses

Soomes süüdistatakse eesti meest katses võtta politseinikult relv ja teda tulistada. Sündmused salvestas valvekaamera.

Sündmused said alguse 6. märtsil seoses kahtlusega joobes juhtimises. Eesti mees käis koos teise mehega Turu haiglas, mille personal kahtlustas, et mehed on joobes. Personal teatas sellest politseile, kui mehed BMW-ga minema sõitma hakkasid.

Politseipatrull tuli viivitamatult kohale ja leidis tundemärkidega sobiva auto haigla territooriumilt. Juht üritas põgeneda, aga sattus ummikteele. Juht peatas auto Turu ülikooli haigla peauste ees. Sündmuse salvestas haigla valvekaamera. Vaata videot MTV veebist.

Politseipatrull avas juhi ja kõrvalistuja uksed. Autos istunud mehed tulid välja. Juht põgenes ja üks politseinikest jooksis talle järele. Juhti kätte ei saadudki ja tema isik jäi tuvastamata.

Samal ajal jäi teine politseinik maadlema juhi kõrval istunud eesti mehega. Prokuröri sõnul lõi mees politseinikku jalaga reide. Prokuröri väitel üritas eestlane politseinikku ka näkku lüüa, aga politseinikul õnnestus löök tõrjuda.

Politseinik ja mees kukkusid maha. Mees jäi politseiniku alla. Seejärel algas kõige tõsisem võitlus, mille käigus pidi politseinik enese sõnul võitlema oma elu eest.

Politseinikul oli vööl laetud püstol Glock. Politseiniku jutu järgi üritas mees mõne korra püstolit kabuurist välja saada. Seejärel üritas mees politseiniku sõnul veel avada kabuuri trukki ja ähvardas inglise keeles politseiniku tappa. Politseinik lõi meest küünarnukiga otsaette, et ta relva kätte ei saaks. Seejärel püüdis politseinik meest uuesti oma kontrolli alla saada ja nad maadlesid maas mitu minutit.

Olukorda tuli uudistama mitmeid kõrvalisi isikuid. Lõpuks saabusid sündmuskohale teised patrullid.

Eestlane ei olnud endiselt rahunenud. Kaks politseinikku kasutasid tema vastu kolm korda taserit. Kolmas politseinik kasutas gaasi. Ka see ei olnud piisav, sest üks politseinik lõi meest neli korda teleskoopnuiaga reide, misjärel pandi mehel käed raudu ja ta suruti politseiautosse. Sõidu ajal ähvardas mees politseinikud maha lasta.

Motiivi ei ole mehe tegutsemisele selgunud. Ise väitis ta, et oli sündmuste ajal joobes. Prokurör nõuab 26-aastasele mehele enam kui kaheaastast reaalset vangistust mõrvakatse ja võimuesindajale vägivaldse vastuhaku eest. Maksimaalne karistus mõrvakatse eest on 12 aastat vanglat. Asja arutati kohtus eelmisel nädalal. Kohus teeb otsuse 15. mail.

Kommentaarid
(Külastatud 759 korda, 1 külastust täna)