Eesti alkopoed ootavad pikisilmi soomlaste saabumist

Eestis ja Lätis alkoholipoode omava SuperAlko käive kukkus märtsis 20 protsenti ja aprillis 30 protsenti, seda peamiselt Soome ostjate ärakukkumise tõttu. Poode kinni veel pandud pole, küll oodatatakse pikisilmi soomlasi tagasi.

Laevaliiklus Eesti ja Soome vahel seisab juba teist kuud. Soome lubab esialgu tööreise Eesti ja Soome vahel, turismireiside kohta veel infot pole, vahendab Kauppalehti.

SuperAlko osanik Riho Maurer lubab, et kui soomlased Eestisse lastakse, siis ootavad neid superhead koroonapakkumised. Pole aga teada, kas neid saab välja reklaamida, sest Eestis pole alkoholi allahindluste reklaamimine lubatud.

Eesti alkoholimüügi langust näitavad ka numbrid – märtsis kukkus alkoholiaktsiisi laekumine kümnendiku võrra. Eestis langetati eelmisel suvel alkoholiaktsiisi 25 protsenti, et tuua ostjad Lätist tagasi ja meelitada soomlasi.

Kuigi Rimi pole Eestis just soomlaste lemmikkoht alkoholi ostmiseks, väitis Rimi esindaja, et soomlased helistavad juba praegu Tallinna sadama Nautica kaubanduskeskuse Rimisse ja küsivad, millal saab ostma tulla. Lisaks on soomlased soovinud, et neile teatud joogid valmis pandaks, kui nad tulevad. Rimi aga soomlastele niimoodi alkoholi varuda ei saa.

Eestlased on koroonakriisi ajal aga asunud tarbima odavamaid jooke. Juuakse viina ja ostetakse korraga suures koguses õlut. Alkoholi allahindlusi Rimi kroonakriisi ajal ei tee, kuna seda peetakse ebaeetiliseks.

Suomalaistenkin tuntema SuperAlko käynnistää Virossa “koronakampanjoita” – Alkoholimyynti romahti huhtikuussa 30 prosenttia

Suomalaisille toistaiseksi suljettuna pysyvän Viron alkoholikauppa on ottanut kahdessa kuukaudessa merkittävästi takapakkia. Nyt päästään vihdoin näkemään, millainen on suomalaisten merkitys alkoholinmyynnille Virossa. Markkinajohtaja SuperAlkolla se on ratkaisevan merkittävä. Voidaan puhua romahduksesta. Omistaja Riho Maurer kertoo, että jo maaliskuussa SuperAlkojen myynti sakkasi 20 prosenttia verrattuna edellisvuoden maaliskuuhun, ja huhtikuussa tultiin alaspäin peräti 30 prosenttia.

Kommentaarid
(Külastatud 356 korda, 1 külastust täna)