Briti ülikoolidele on sagenenud küberrünnakud – tahetakse varastada koroonaviiruse uuringuid

Viimasel ajal on Briti ülikoolidele ja teadusasutustele sagenenud küberrünnakud, millega soovitakse varastada koroonaviiruse uuringuid. Rünnakute taga arvatakse olevat Venemaa, Iraan ja Hiina.

Suurbritannias tegeleb paar tosinat ülikooli ja teadusasutust koroona-uuringutega. Teadaolevalt pole ükski rünnak veel õnnestunud, vahendab Guardian.

Oxfordi ülikool, mis tegeleb koroonaviiruse vaktsiini loomisega andis teada, et teeb koostööd riikliku küberturvakeskusega, et end rünnakute eest kaitsta. Samuti kaitseb end Cambridge’i ravimifirma AstraZeneca.

Hiina on teadaolevalt hävitanud koroonaviiruse levikut puudutavaid tõendeid ja lasknud viirusel levida, mis tõi maailmas kaasa kümneid tuhandeid inimohvreid ja võib lõppeda süüdistuse esitamisega Hiina vastu.

Hostile states trying to steal coronavirus research, says UK agency

Hostile states are attempting to hack British universities and scientific facilities to steal research related to Covid-19, including vaccine development, cybersecurity experts have warned. The National Cyber Security Centre (NCSC) said the proportion of such targeted cyber-attacks had increased, branding the criminal activity “reprehensible”.

Kommentaarid
(Külastatud 191 korda, 1 külastust täna)